Pølseskivene er mer som en topping å regne. Jo mer smak i pølsene du bruker, jo mer smak blir det i denne retten. For å gjøre retten enda sunnere, kan du sørge for at mer grønnsaker liggger på kjøkkenbenken klare til å brukes. Men om det er de yngste som lager, må de også få lov å bestemme (litt) selv.
Dagens rett

Foto: (Irina Kozmova)
La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.
02 Juli 2025 - 00:00
Denne pølseformen vil barna elske

Fremgangsmåte
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Skjær purren og pølsene i skiver.
- Lag tomatsaus.
- Bland pasta og purre i en ildfast form.
- Hell over tomatsaus.
- Legg pølseskiver og ost på toppen.
- Gratineres i ovnen i 10 minutter på 200 grader.
- Serveres gjerne med salat.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
83 POENG
Slik lager du tomatsaus

Fremgangsmåte
- Kok opp vann og skjær et kryss i bunnen av hver tomat.
- Skåld tomatene i kokende vann til skinnet har løsnet (1-2 minutter).
- Ta tomatene opp fra vannet og legg dem i en skål med kaldt vann til avkjøling. Ta skinnet av tomatene, rens ut frøene og finhakk tomatkjøttet.
- Finhakk løken og surr den blank i smør ved middels varme sammen med finhakket frisk basilikum og tørket oregano.
- Tilsett tomatene og la det hele småkoke til tomatene er møre.
- Til slutt tilsettes crème fraîche/seterrømme. La sausen få et oppkok og smak til med salt og pepper.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
Forsiden akkurat nå