Pølser er manges favoritt, og nå kan du få tak i en rekke forskjellige herligheter i butikkene.
Dersom du er så heldig at du har en slakter i nærheten, skal du legge turen innom og fråtse i skikkelig hjemmelagde pølser!
Flere pølseretter finner du her
Kraft til trekking av pølser
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Pølser bør ikke koke, de skal helst bare trekke.
Kok opp vannet med krydderet og skru ned varmen før du legger pølsene i. Du kan eventuelt bruke et steketermometer for å kontrollere temperaturen i vannet. 80 grader er passe temperatur for alle typer pølser.
Sendt inn av Apéritif
Hjemmelagde hamburger- og pølsebrød
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Flere lekre pølseretter finner du her
Lær mer om pølser her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Mari Svenningsen
Krydderpølse med bacon
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Lag et snitt på langs av pølsa og fyll i fyllet.
Snurr en baconskive rundt hver pølse og fest den med tannstikkere eller coctailpinner slik at fyllet holdes på plass.
Grill pølsene på grillen eller stek de i en stekepanne og varm tortillaene.
Ha gjerne salat og tomatskiver på tortillaene før du ruller sammen pølsa.
Flere lekre pølseretter finner du her
Lær mer om pølser her
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Kim Holthe
Drikke som passer til denne oppskriften
Slangepølser
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til deigen sammen i en bolle.
Del deigen i 10 like store deler. Trill ut ca. 1 cm tykke pølser.
Rull deigen rundt pølsene. Legg spiralene på bakepapir.
Stekes midt i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter, eller til deigen er blitt gyllen.
Tips: Legg deigen i en pose med litt mel rundt og ta med ut på tur.
Lag slangepølsene ute og stek dem på bål i ca. 10 minutter.
Flere lekre pølseretter finner du her
Lær mer om pølser her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Salsapølse
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær et langt snitt på langs av pølsa og fyll med salsa.
Surr rundt bacon slik at salsaen holder seg på plass.
Grill pølsa i 3-4 minutter på hver side. Snu ofte.
Server med pølsebrød og epleraita, eller hvitløksdressing.
Flere lekre pølseretter finner du her
Lær mer om pølser her
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Astrid Hals
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Ch. de la Greffière Mâcon Rosé 2016
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 129,90 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Vajra Langhe Rosso 2019
Italia
Volum: 0.750 Pris: 159,90 Basisutvalget -
88 Poeng
Amager The Sinner Series Envy
Danmark
Volum: 0.500 Pris: 89,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Edge Brewing Hoptimista IPA
Spania
Volum: 0.330 Pris: 53,80 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Birrificio Il Mastio Rifle
Italia
Volum: 0.330 Pris: 49,90 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
Nøisom Sjøsprøyt
Norge
Volum: 0.500 Pris: 74,40 Bestillingsutvalget -
87 Poeng
7 Fjell Gateway Addictive IPA
Norge
Volum: 0.330 Pris: 43,80 Bestillingsutvalget -
84 Poeng
Vajra Langhe Rosso
Italia
Volum: 3.000 Pris: 538,00 Basisutvalget
Eyvind Hellstrøms ketchup
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Flå tomatene slik: Skjær et kryss i toppen av tomatene og skjær ut stilken.
Legg i kokende vann til skinnet slipper cirka 30 sekunder. Avkjøl tomatene i isvann.
Dra av skinnet på tomatene.
Skjær av tomatkjøttet og skjær tomatkjøttet i små terninger til tomatconcasse. Kjør tomatkjøttet til puré med en stavmikser.
Skjær av tomatkjøttet og skjær tomatkjøttet i små terninger til tomatconcasse. Kjør tomatkjøttet til puré med en stavmikser.
Varm litt olivenolje i en gryte og tilsett finhakket hvitløk, finhakket sjalottløk og brunt sukker.
La det frese litt før du tilsetter tomatkjøttet. La det koke opp og la det småkoke i et par timer under lokk.
Sil sausen og tilsett hakkete tomater og smak til med salt, pepper og kajennepepper.
Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Eyvind Hellstrøm
Foto: ALLEKO
Tomat- og hvitløksmajones
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
La alle ingrediensene bli romtempererte.
Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Spe forsiktig med oljen under kraftig visping.
Bland inn hvitløk, soltørkete tomater og ketchup og smak til med salt og pepper.
Perfekt tilbehør til øldampede blåskjell eller sommerens grillmat.
Flere sauser og dressinger finner du her
Tips: Lag gjerne en stor porsjon majones i hurtigmikser. Om majonesen skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt.
Oppbevar majonesen mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.
Alle de gode grillartiklene finner du her
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Matprat/Mari Svenningsen
Hjemmelaget sursøt saus
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Surr løk, paprika og gulrot i olje i 3 minutter
Ha i tomatpuré og ketchup og bland godt.
Tilsett ananas, eddik, sukker, soyasaus og grønnsakbuljong og kok opp.
Jevn sausen med maisennajevner.
Kok under forsiktig omrøring til sausen er blank.
Her finner du oppskrifter på veldig mange spennende sauser
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk
Foto: BWFolsom
Eksotisk grillsaus
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ingrediensene blandes godt sammen og kan enten pensles på kjøttet eller brukes som grillsaus ved siden av.
Grillsausen passer spesielt godt til svinekjøtt, men kan godt brukes til pølser, lam og storfe.
Grillsauser hører med når man skal spise grillmat. Denne har smak av mango og chili og er veldig enkel å lage selv.
Se alle våre oppskrifter på marinader og saus til grillmaten
Mariner selv med disse gode marinadene
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Og her finner du veldig mange deilige grillretter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Matprat.no
Pølserelish
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Finhakk grønnsakene og bland inn oljen. La det gjerne stå å trekke en stund.
Her er mange spennende oppskrifter med pølser
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøttt
Foto: Mari Svenningsen
Coleslaw av rødkål a la Hellstrøm
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær rødkål i tynne strimler. Bruk gjerne ostehøvelen til dette.
Bland med aioli som du lager selv
Server til burger slik Hellstrøm vil at de skal smake
Her finner du over 30 oppskrifter laget av Eyvind Hellstrøm
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Eyvind Hellstrøm
Foto: -lvinst-