BRANSJE: Positiv trend for yrkesfag
Bransje

Positiv trend for yrkesfag

Flere foreldre er positive til yrkesfag samtidig som søkningen til yrkesfagene nå øker.

Økningen er likevel bare 1 prosent, men det er første gang på mange år at det er snakk om økning. I tillegg har antall lærlingplasser økt med 3 prosent. Dette er resultatene av siste års kampanje i regi av NHO.

Like viktig er det for framtidig søkning til yrkesfagene at foreldrene er mer positive. Foreldre er som kjent de viktigste til å påvirke unges utdanningsvalg.

Andelen foreldre med barn i 8.-10. klasse som mener yrkesfag passer for sitt barn har økt, fra 51 til 60 prosent. 67 prosent av foreldre, uavhengig av barnas alder, ser i stor grad på yrkesfag som en interessant karrievei for sitt barn. Dette er opp 4 prosent.

Se hvor langt man kan komme med yrkesfag

Det er tydelig at foreldrene nå er mer bevisst presset de utsetter barna for når det gjelder å velge yrker med «høy status».

Men det er helt klart at mangelen på kunnskap hos foreldrene fortsatt er stor. 6 av 10 foreldre vet ikke at det finnes over 150 yrker å velge blant ved å gå yrkesfag.

– Vi håper vi nå ser starten på en ny utvikling. Jeg tror kunnskap, både blant de unge, men ikke minst hos foreldrene er viktig for å få enda flere til å velge yrkesfag, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen