Ukens drink

White Lady

Pris våren med denne friske drinklassikeren

Pris våren med denne friske drinklassikeren

Gin og sitron er smaksretningen for denne mer enn hundre år gamle drinkoppskriften som i løpet av tiden har fått flere justeringer.
Aase E. Jacobsen
09 April 2021 - 11:00

9. april er selveste gin tonic-dagen, men vi vil heller ha noe annet med gin. Nemlig White Lady. Denne klassikeren ble skapt av en av verdens mest kjente bartendere, Harry MacElhone,  opprinnelig i 1919 på Ciro’s Club i London. Men den knyttes vanligvis til hans egen kreasjon i Paris, nemlig Harry’s Bar. I London inneholdt den peppermyntelikør som ble erstattet med gin da Harry tok med seg drinken over kanalen. En annen berømt Harry, nemlig Craddock fra American Bar på Savoy Hotel i London, skal også ha forsøkt å få ”patenten” på denne drinken som er en vri på Sidecar, men med gin i stedet for brandy.

Opprinnelig lages denne drinken uten eggehvite og den er altså unødvendig, men gir ekstra munnfølelse og kremet tekstur. For en renere og friskere smak, dropper du eggehviten. Eller går for denne komboen.

Er du interessert i å lære mer om gin i drinker, prøv dette online kurset i din egen stue

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

White Lady drinkoppskrift

White Lady drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Tilsett ingrediensene i en shaker uten is og tørrshake i 10-15 sekunder. Tilsett isbiter og shake ytterligere 10-15 sekunder. Sil over i et avkjølt cocktailglass. 

Tips:
Du kan lage drinken uten eggehvite. Da dropper du selvsagt tørrshakingen. 
Opprinnelig lages denne drinken uten eggehvite og den er altså unødvendig, men gir ekstra munnfølelse og kremet tekstur. For en renere og friskere smak, dropper du eggehviten. Eller går for denne komboen.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her