Rekordpriser for trøffel

Rekordpriser for trøffel

1 kilo hvit Alba-trøffel gikk for 100.000 euro på en auksjon.

Den årlige trøffelauksjonen på Castello di Grinzane Cavour utenfor Alba, kunne notere seg for ny rekord, ifølge winenews.it. Auksjonen ble også kjørt live i Hong Kong, og det var nettopp en (anonym) kjøper herfra som fikk tilslaget.

De beste trøflene er ikke forbeholdt Piemonte

800.000 kroner for giganttrøffelen er en vill pris, for ifølge Bloomberg er kiloprisen (per 22.10.2014) for store hvite trøfler 1700 euro. Men auksjonsprisen reflekterer auksjonens veldedige karakter.

En annen koloss av en trøffel på 1,48 kilo, som nylig ble funnet nær Bologna, skal også på auksjon snart, og inntektene går til bekjempelse av ALS.

Foto: Luca Manieri - Fotolia

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen