Ridderlig godt kjøp

En smaksrik og svært vellaget rødvin oppkalt etter en av historiens store riddere eller musketerer som det heter der hvor den er laget, blir din for bare 85 kroner. Kjempegod til saftig kjøtt, enten fra gryte eller panne. Eller når du bare har lyst på et godt glass vin.

Aramis Rouge 2005 (14309)  er en vin å bli sjarmert av, nærmest uimotståelig på grunn av sin store saftighet med preg av mørke bær, gode syrer og fine tanniner. En vin som er like velkommen enten den kommer alene eller om den nytes til maten.

Så er den også oppkalt etter den ene av de tre musketerer, Aramis, som er udødeliggjort gjennom Alexandre Dumas' frodige fortelling fra Gascogne. Denne typen saftige og ungdommelige vin som selvsagt også er fra dette området i Frankrikes sørvestre hjørne er egentlig ikke tradisjonen her druen tannat i stor grad dominerer sammen med cabernet sauvignon og franc. Den typiske røde gascogner er nemlig tøff og tanninrik, beregnet på lang lagring, men moderne kunnskap og fremstillingsmetoder har gjort en vin som Aramis mulig.

Og når vinen er signert Pierre Laplace som er en av de ledende produsentene i området, vet vi at det må bli bra. Men Aramis som er laget for å sjarmere mens den er ung er selvsagt veldig forskjellig fra Laplaces store vin Ch. d'Aydie Madiran som er langt mer klassisk i stilen og som alltid trenger en del års lagring for å vise sin storhet. Kanskje var det denne vinen som skulle hett Aramis, for denne musketeren hadde som 70-åring en mye omtalt kjærlighetshistorie til en ung jente. 

Du bør blant annet prøve den til Dagens rett

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.  Aramis Rouge 2005 (14309) . Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen