Riesling på tilbud

Denne hvitvinen er et realt kupp. Grand cru-kvalitet til prisen for "estate"-riesling.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Så skulle da Battenfeld-Spanier Riesling Hohen-Sülzen 2012 (62117) ha kostet mye mer. I et anfall av gavmildhet har produsent/importør satt ned prisen med 40 kroner. Og den nye prisen er rasende billig for en så lekker vin som denne.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Den er nemlig mer edel enn "hverdagsvinene" fra samme produsent, siden druematerialet kommer fra vinmarker med grand cru-status i Hohen-Sülzen hvor Battenfeld-Spanier holder hus. Nærmere bestemt fra de øverste parsellene i Kirchenstück og Sonnenberg som begge ligger i Hohen-Sülzen. Vinen representerer derfor village-nivå om man trekker en parallell til hierarkiet i Burgund. Selv om det ikke er ofte å få village-viner laget av grand cru-druer der i gården!

Mye av alt
Herkomsten forklarer vinens kvaliteter. For her, i 2008-årgangen, er det mye av alt, både frukt og mineralpreg. Samt en lekker syre. Og en svært god lengde. En svært vellykket og lovende komposisjon som smaker himmelsk i dag til en lang rekke retter, så vel fra hav som land. 2009-årgangen som kommer senere i høst, er enda rikere og mer sødmefylt i frukten, og med en noe mer dempet syre. Men like fullt en vin å se frem til den også.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen