Rik chilener

Som trøst for de som tilbringer de siste julidagene i landets fuktigere dalstrøk og dermed ikke føler seg fristet av hvitvin og piknikmåltider har vi plukket ut et røverkjøp av en rødvin. Og den kan du kose deg med så vel til maten som uten, både nå i sommer og utover høsten. 280799.

Viña La Rosa Malbec 1998 er minst like interessant nå som da den ble lansert for noen måneder siden. Mange fikk ikke en gang sjansen til å smake denne fruktige og smaksfyldige chileneren til fattige 77,80 kroner (varenr. 13694, basisutvalg) før den ble revet ut av hyllene.
 
Nå skal den imidlertid være på plass i de aller fleste polutsalg, så det er bare å løpe. For denne vinen kan du godt kjøpe mange flasker av. Den har dessuten hatt godt av de ekstra månedene for nå er tanninene langt rundere enn ved lanseringen. Den er derfor meget fleksibel og passer til det meste av grillet eller stekt kjøtt, og den er så fruktig og rund med en fin krydret finish at den egner seg utmerket til godt krydrede retter.
 
De bløte tanninene gjør at den også kan drikkes uten mat, altså til peiskosen enten den befinner seg ute eller inne. Og de som insisterer på å spise torsk på denne tiden av året (hvem gjør vel ikke det hvis den er selvfanget?), kan med stort hell servere vinen også til slik mat, særlig hvis fisken er lettsaltet og tilbehøret smakskraftig.
Aase E. Jacobsen
280799.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen