Rimelig høstvin

En bordeaux til hundrelappen som egner seg til så vel lammet som biffen og soppretten er det vi trenger akkurat nå.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Bordeaux er kanskje det mest kjente vindistriktet blant almuen. Men det er kanskje et forhold som er i ferd med å forandre seg. Fra å være foreldregenerasjonens rødvinspreferanse nummer én, vekker Bordeaux ikke de samme positive assosiasjonene blant den yngre generasjon.

Mer attraktive
Ikke uventet siden de beste vinene derfra er utilgjengelige for den store hop, enten av prismessige årsaker eller fordi vinstilen ikke appellerer.

Selv om store deler av Bordeaux har valgt å følge Robert Parkers pipe og lager mer attraktive viner for flere på et tidligere tidspunkt av vinens livssyklus enn før, er det fortsatt et stykke unna før Bordeaux atter er tilbake på alles lepper - om noen gang.

For alle
Kanskje den største utfordringen ligger i å gjøre hverdagsbordeaux'en interessant og konkurransedyktig i prissjiktet under hundre kroner. Her mysser det jo av "kopier" fra alle verdenshjørner. La Roche 2004 (20089) klarer å ta opp konkurransen uten å miste sin identitet.

Den har den typiske lett jordlige karakteren en bordeaux med merlotdominans skal ha. Dessuten en god blanding av røde og mørke bær, snev av paprika og sigarboks. I munnen er den myk og samtidig stofflig med behagelig syre, fine tanniner og lakris i finishen. Perfekt å drikke nå og det neste året til alt fra lammelår, via elgesteik til biff med rødvinssaus. En moderne og lettlikendes bordeaux som vil finne sine tilhengere selv blant de yngste og mest motstrebende vinelskerne.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen