Rimelig og god sommervin

Rimelig og god sommervin

Denne hvitvinen går utenpå de fleste andre i sitt prissjikt.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Tariquet bør være velkjent blant de fleste nordmenn. Men berømmelsen er først og fremst på grunn av produsentens enkle Gascogne-miks basert på primært ugni blanc og colombard i flaske og boks.

Les om Tariquet

Gros manseng er områdets mest interessante hvite drue. Det er denne druen som danner basis for søtvin laget av sent høstete druer med et godt lagringspotensial.

Også for tørre viner

Men den fungerer veldig godt i tørre utgaver for nåkonsum også. Som i  Tariquet Gros Manseng Chardonnay 2012 (93353) .

Dette passer til gros manseng

I kombinasjon med chardonnay oppnås en veldig tilgjengelig stil som mange vil like. Og spesielt når prisen er så lav som her.

Og ikke minst når fremstillingen hensyntas. De to druene gjæres hver for seg i ståltanker, men får deretter hvile på bunnfallet en stund, en teknikk som bidrar med mer fylde og smak. En liten andel av chardonnayen er innom fat, hvorav en liten andel nye, men det er langt fra nok til å gi uttalt fatpreg.

Inspirert av norsk sjømat

Bare en liten touch som gjør at vinen passer veldig godt til grillete retter med alt fra kylling til fisk.

Bak denne vinen står den nye generasjon Tariquet, nemlig Armin og Remy, sønnene til Yves Grassa som fram til nå hav vært selve personifiseringen av Tariquet. Inspirasjonen til akkurat denne vinen skal de ha fått i møtet med norsk sjømat under sitt besøk i Norge våren 2010.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Tariquet Gros Manseng Chardonnay 2013

Produsent:
Domaine du Tariquet
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 5
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Côtes du Gascogne
Pris:
112,90 kr
Varenummer:
9335301
81 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen