Ripasso og amarone i særklasse

Ripasso og amarone i særklasse

Disse vinene lages med ekstra mye omsorg og ikke minst renhet. Det koster litt ekstra.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Nordmenns appetitt på ripasso og amarone er enorm, og det resulterer i mange tilbydere. Langt fra alle har produkter som lever opp til navnet.

Annet fokus

Faren for utvanning – eller skal vi si oppsøting - er absolutt til stede. Mye sødme og høy alkohol kjennetegner mange av vinene som fallbys polkundene.

Les mer om amarone

Marinella Camerani hos Corte Sant’Alda derimot opererer ikke i det konkurranseutsatte lavprissegmentet for ripasso og amarone. Jeg tror faktisk ikke hun er veldig opptatt av å selge mest mulig. Det er helt andre ting som opptar denne kvinnen.

Les mer om Marinella Camerani

Men lage vin kan hun. Hennes  Corte Sant'Alda Campi Magri Valpolicella Ripasso Superiore 2009 (98531) som er i salg i mange polbutikker, er en veldig god ripasso med balansert alkohol og sødme. En utmerket matvin som også lagrer godt.

Ikke tung

Hennes Corte Sant'Alda Amarone della Valpolicella 2008 (98530) har naturlig nok enda større potensial for lagring, men smaker veldig godt allerede. Den bærer dessuten sine 15,5 prosent veldig godt.

Takket være flott syre og gode tanniner oppleves den langt fra tung eller mektig som så mange andre amaroner, men bare veldig harmonisk – nøyaktig som Marinella selv og ikke minst hennes tilnærming til vinfremstilling. Her er det bare det 100 prosent naturlighet som tillates.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Corte Sant'Alda Amarone della Valpolicella 2011

Produsent:
Corte Sant'Alda
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
429,80 kr
Varenummer:
9853001
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Corte Sant'Alda Campi Magri Valpolicella Ripasso Superiore 2014

Produsent:
Corte Sant'Alda
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
289,90 kr
Varenummer:
9853101
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen