Røper flere priser fra Bordeaux

Røper flere priser fra Bordeaux

Fremdeles alt for høye, mener kritikere.
29 Mai 2012 - 11:26

Stadig flere vinslott letter på prissløret for 2011-årgangen. Foreløpig ser trenden ut til å være at prisene blir en god del rimeligere enn for 2010-årgangen.

I forrige uke ble det klart at Château Haut Bailly går nesten 40 prosent ned til 54 euro, mens Domaine de Chevalier krever 30 euro – 37,5 prosent mindre, skriver vinavisen.dk.

Château Rauzan Segla, som i fjor fikk kritikk for å ha satt prisen alt for høyt, skrur prisen ned med over 31 prosent til 57,60 euro.

Et par av stormaktene er også på banen. Château Mouton-Rothschild har lansert sin vin til 360 euro. Det er på samme nivå som Château Margaux – og en hel del lavere enn tilfellet var i 2010.

Château Latour og Château Cheval Blanc har priset sine årganger til henholdsvis 450 euro og 465 euro – en nedgang på hele 48 prosent.

Fremdeles gjenstår det å få vite hva rundt 45 av Bordeaux-slottene vil ha for årets flasker, men kritikerne er allerede på banen.

Etter at grossister og butikkledd har fått sitt vil prisene på 2011 fremdeles være alt for høye, mener amerikanske og europeiske vinhandlere Decanter har snakket med. De mener prisene ennå ikke er kommet ned til et fornuftig nivå.

LES OGSÅ: Slutt for en primeur

De siste årene har kineserne bladd opp store summer for edel vin fra Frankrike, men ifølge Decanter kan det se ut til at interessen ikke er på topp i år, heller ikke for primeurvinene.

LES OGSÅ: Bordeaux på kinesisk

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her