Røper flere priser fra Bordeaux

Røper flere priser fra Bordeaux

Fremdeles alt for høye, mener kritikere.

Stadig flere vinslott letter på prissløret for 2011-årgangen. Foreløpig ser trenden ut til å være at prisene blir en god del rimeligere enn for 2010-årgangen.

I forrige uke ble det klart at Château Haut Bailly går nesten 40 prosent ned til 54 euro, mens Domaine de Chevalier krever 30 euro – 37,5 prosent mindre, skriver vinavisen.dk.

Château Rauzan Segla, som i fjor fikk kritikk for å ha satt prisen alt for høyt, skrur prisen ned med over 31 prosent til 57,60 euro.

Et par av stormaktene er også på banen. Château Mouton-Rothschild har lansert sin vin til 360 euro. Det er på samme nivå som Château Margaux – og en hel del lavere enn tilfellet var i 2010.

Château Latour og Château Cheval Blanc har priset sine årganger til henholdsvis 450 euro og 465 euro – en nedgang på hele 48 prosent.

Fremdeles gjenstår det å få vite hva rundt 45 av Bordeaux-slottene vil ha for årets flasker, men kritikerne er allerede på banen.

Etter at grossister og butikkledd har fått sitt vil prisene på 2011 fremdeles være alt for høye, mener amerikanske og europeiske vinhandlere Decanter har snakket med. De mener prisene ennå ikke er kommet ned til et fornuftig nivå.

LES OGSÅ: Slutt for en primeur

De siste årene har kineserne bladd opp store summer for edel vin fra Frankrike, men ifølge Decanter kan det se ut til at interessen ikke er på topp i år, heller ikke for primeurvinene.

LES OGSÅ: Bordeaux på kinesisk

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen