Drikke
Røverkjøp fra Châteauneuf-du-Pape

Røverkjøp fra Châteauneuf-du-Pape

Denne vinen bør du absolutt ha i kjelleren din. Prisen er veldig gunstig.
Aase E. Jacobsen
26 Juni 2014 - 06:00

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Domaine de la Charbonnière er kjent for å gi veldig god valuta for pengene. Og Dom. Charbonnière Chateauneuf du Pape 2010 (15765)demonstrerer det til fulle. Den er fyldig og konsentrert med flott frukt og syre. Runde, men likevel faste tanniner borger for et langt liv i kjelleren.

Trenger tid og rik mat

Dette er en vin som bør lagres. 2009-årgangen ga rike viner med høy modning og godt potensial. Om du nyter den nå, bør den helles i karaffel en time i forveien og det bør står ganske rik mat på menyen.

Kanskje ikke det som er tema nå i juni, men det kommer kjøligere tider etter dette, og dessverre raskere enn vi liker å tenke på.

Sand og rullestein

Produsenten er veldig tradisjonsrik og det kjennes også på smaken. Eiendommen er ikke ubetydelig med 17,5 hektar spredt utover hele den sammensatte Châteauneuf-du-Pape-appellasjonen.

Les mer om dette området og dets viner

Derfor kommer druematerialet fra vinmarker med alle områdets ulike jordsmonn, fra så vel sand som leire og ikke minst det typiske rullesteinsjordsmonnet. I ukens godbit er det parseller med sand og rullestein som dominerer. Mens sandjordsmonnet bidrar med eleganse, gir rullesteinene høy modning og kraft.

Dekantering fornuftig

Vinframstillingen er enkel og vinen får modne i 12-18 måneder i brukte fat av ulik størrelse. Vinen filtreres ikke, derfor har den med seg alt av smaksstoffer helt fram til den skal nytes. Det medfører også at den vil ha bunnfall, hvilket gjør dekantering til en fornuftig øvelse.

Dette er deres enkleste châteauneuf. Deres andre tre toppviner er foreløpig ikke i salg på polet. Tilgjengelig i Norge er imidlertid Dom. Charbonnière Vacqueyras 2011 (15764), som altså kommer fra naboområdet. Det gir normalt noe mer robuste viner, men som også har et godt lagringspotensial.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her