Røverkjøp fra Châteauneuf-du-Pape

Røverkjøp fra Châteauneuf-du-Pape

Denne vinen bør du absolutt ha i kjelleren din. Prisen er veldig gunstig.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Domaine de la Charbonnière er kjent for å gi veldig god valuta for pengene. Og Dom. Charbonnière Chateauneuf du Pape 2010 (15765) demonstrerer det til fulle. Den er fyldig og konsentrert med flott frukt og syre. Runde, men likevel faste tanniner borger for et langt liv i kjelleren.

Trenger tid og rik mat

Dette er en vin som bør lagres. 2009-årgangen ga rike viner med høy modning og godt potensial. Om du nyter den nå, bør den helles i karaffel en time i forveien og det bør står ganske rik mat på menyen.

Kanskje ikke det som er tema nå i juni, men det kommer kjøligere tider etter dette, og dessverre raskere enn vi liker å tenke på.

Sand og rullestein

Produsenten er veldig tradisjonsrik og det kjennes også på smaken. Eiendommen er ikke ubetydelig med 17,5 hektar spredt utover hele den sammensatte Châteauneuf-du-Pape-appellasjonen.

Les mer om dette området og dets viner

Derfor kommer druematerialet fra vinmarker med alle områdets ulike jordsmonn, fra så vel sand som leire og ikke minst det typiske rullesteinsjordsmonnet. I ukens godbit er det parseller med sand og rullestein som dominerer. Mens sandjordsmonnet bidrar med eleganse, gir rullesteinene høy modning og kraft.

Dekantering fornuftig

Vinframstillingen er enkel og vinen får modne i 12-18 måneder i brukte fat av ulik størrelse. Vinen filtreres ikke, derfor har den med seg alt av smaksstoffer helt fram til den skal nytes. Det medfører også at den vil ha bunnfall, hvilket gjør dekantering til en fornuftig øvelse.

Dette er deres enkleste châteauneuf. Deres andre tre toppviner er foreløpig ikke i salg på polet. Tilgjengelig i Norge er imidlertid Dom. Charbonnière Vacqueyras 2011 (15764) , som altså kommer fra naboområdet. Det gir normalt noe mer robuste viner, men som også har et godt lagringspotensial.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dom. Charbonnière Chateauneuf du Pape 2015

Produsent:
Dom. de la Charbonniere
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør, Châteauneuf-du-Pape
Pris:
405,30 kr
Varenummer:
1576501
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Dom. Charbonnière Vacqueyras 2015

Produsent:
Dom. de la Charbonniere
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør, Vacqueyras
Pris:
317,10 kr
Varenummer:
1576401
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen