Røyk og øl i ett

Selv om det høres ut som et genialt produkt for den alltid røyksugne, er ikke alle like positive til det tyske nikotinølet NicoShot.

Etter hvert som stadig flere land innfører røykeforbud for serveringssteder, øker kreativiteten hos leverandører som frykter tapt salg. Som ølbryggerier. Tyske Nautilus GmbH Laboratoriumsbedarf har derfor komponert et øl som er tilsatt nikotin. Ølet som er av typen lager, heter NicoShot og holder 6,3 prosent alkohol og 3 mg nikotin pr kvartliters boks. Det er omtrent som 3 Barclay pr øl. Eller 1 Prince Mild. Eller en ½ rullings.

I følge bryggeriet skal ølet gi den samme tilfredsstillelsen som en øl og en røyk - uten røyken. Nikotinølet gir altså samme demping av suget som nikotintyggegummi, bortsett fra at tyggis og øl ikke er noen god kombinasjon.

Produsenten mener ølet fungerer veldig godt for de som prøver å slutte å røyke men som ikke kan nyte alkohol uten en sigarett. Samt for de som ikke vil plage andre med sin røyking. Flyenes drikkeservering er selvsagt helt perfekt for et slikt øl.

Med forsiktighet
Men alle er ikke like begeistret. British Dental Health Foundation er svært skeptiske siden det fra den kanten hevdes at forbrukerne av dette ølet bare erstatter en last med en annen, nemlig munnkreft. Selv om røyking er den hyppigste årsaken til denne utbredte lidelsen, er alkoholinntak hakk i hel. Og med kunnskapen fra den amerikanske studien (link til saken over) som lanserer en sammenheng mellom nikotin og økt alkoholinntak i bakhodet, bør nikotinølet absolutt nytes med forsiktighet.

Tannlegene er sikkert mer positive til Nautilius nyeste produkter, nemlig rødvinspillen ActiVin(r) +Resveratrol og energidrinken Autobahn som begge er alkoholfrie men som skal ha den samme gunstige effekten som rødvin. Det er innholdet av resveratrol som er felles. Dette stoffet utsetter aldring og beskytter mot så vel betennelser som kreft. Ingen av disse to produktene som for øvrig er godkjent som helsekost av tyske myndigheter, er å få tak i her til lands. Det gjelder også for NicoShot.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen