Saftig spansk til godpris

En lun sensommerkveld fortjener en saftig og velsmakende rødvin. Denne uken kommer den fra Spania. Og den er like god om du velger å nyte den alene eller til grillmaten.

Señorio de Ortuzar 2006 (41862) er en såkalt joven - ung vin - fra Navarra. Betegnelsen brukes for å fortelle at dette er en vin som skal nytes mens den er ung, saftig og fruktig. Og det er Señorio de Ortuzar 2001 til de grader. Til tross for at den allerede nærmer seg to år.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Som i naboregionen Rioja er tempranillo en viktig drue i Navarra selv om garnacha dekker et større areal. I Señorio de Ortuzar 2001 har tempranillo fått følge av 40 prosent garnacha som bidrar med bløt og søt frukt og dermed runder av tempranillos ofte skarpe syrer. Duften er ungdommelig og intens med innslag av kirsebær, bjørnebær og bringebær. Smaken er saftig med fin fedme, gode syrer og noe sjokolade og kaffe i finishen. En svært saftig og tiltalende vin som er deilig å nyte som den er, ikke for varm, men kjølt ned til ca 16 grader. Smaker svært godt til grillet lyst kjøtt eller ostebordet.

Produsenten er anonymisert gjennom distribusjonsselskapet Bodegas Lalaguna. Selv om Navarra kan skilte med en rekke meget ambisiøse produsenter, domineres fortsatt området av kooperativer og store enheter og en overvekt av rosévin i produksjonsstatistikken. En slik struktur sørger for at statusen ikke kan nå opp til eksempelvis Riojas. Fordelen for forbrukerne er at prisen holder seg gunstige. Men her som i så mange andre undertrykte regioner i Spania er mye på gang, i den forstand at kvaliteten er i rask fremgang. 

Mens Señorio de Ortuzar representerer de enklere vinene fra Navarra, tilhører følgende viner toppsjiktet, ikke bare i Navarra, men også i Spania, selvsagt til en høyere pris, men likevel gode kjøp: Guelbenzu Evo 1998 (32424) , samt ikke å forglemme Chivite Colección 125 Reserva 2004 (34582) og Chivite Colección 125 Gran Reserva 1996 (6408) .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen