Seriøs flørt

Denne vinen er kalt opp etter en argentinsk flørt, men den er seriøs nok til tas med til bords.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Piropo Malbec 2009 (58924) byr nemlig på mer enn bare argentinsk sødme. Som den også har. Men den gode runde frukten samt fine saftigheten gjør den til en super matvin, gjerne til sesongens retter med svin. Den har nok sødme til å tåle møtet med tilbehøret til svineribbe og skinkesteik som surkål eller rødkål, samtidig som tilstrekkelig syre renser godt opp.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Kvinnelig signatur
Men når det er sagt, den gjør også jobben som kosevin, kanskje for en kosestund for to? Det kan nok trenges i denne ikke alltid like søte juletiden.

Den er laget av en kvinne, Silvia Corti, som bekrefter alle forventningene mange har om argentinske kvinner, en klassisk skjønnhet med hodet på rett plass. Om hun danser tango, vites ikke, men i denne omgang holder det mye at hun har satt sin signatur på denne vinen som er langt mer seriøs enn de fleste argentinere i det lavere prissjiktet.

Varme dager, kalde netter
Råvarene henter Corti som de siste fire årene har vært vinmaker hos Argento med ansvar for Piropo-serien, dels fra Maipu i den sentrale delen av Mendoza , og dels fra Oasis, litt lenger mot øst, som ligger helt på grensen til ørkenområdet i østre Mendoza. Høyden over havet og de kalde nettene veier opp for det enorme antall soltimer samt mangelen på nedbør, og forklarer den rene og friske frukten. Samt det balanserte alkoholinnholdet (13 prosent).

Malbec er hennes favorittdrue, men også bonarda får skryt av damen. Den finnes ikke i Norge. Det gjør derimot en vellykket merlot og en pinot blanc .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Piropo Malbec 2009

Produsent:
Argento Wine
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Argentina
Område:
Mendoza
Pris:
124,90 kr
Varenummer:
5892401
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen