Ukens drink

Bloody mary spritz

Server en bloody mary inspirert av spritz til snacksen

Server en bloody mary inspirert av spritz til snacksen

Når du kombinerer en bloody marys kick med spritzens leskende karakter, får du en utmerket sommerdrink. Perfekt til fingermat.
05 August 2022 - 11:00

At spritz-drinker er blitt selve sommerdrinken for mange, har en del med å gjøre at de ikke er særlig alkoholsterke og samtidig leskende. 

Derfor er de også populære sammen med fingermat - i Italia kalt aperitivo - altså noe som inntas før et hovedmåltid. I dag fungerer aperitivo mer som et mellommåltid. 

For at en slik drink skal passe perfekt til fingermat og snacks, bør du bruke mindre søte ingredienser enn i en klassisk spritz. Denne uken er spritz-drinken inspirert av bloody mary og er både tørr, syrlig og litt skarp, men ikke alkoholsterk og heller ikke mer Tabasco enn at den glir lett inn sammen med maten.  

Se utvalget av spritz-drinker

Usikker på hvilke glass du skal bruke til drinkene du lager, les her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Bloody mary spritz drinkoppskrift

Bloody mary spritz drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Sil tomatjuicen ved å helle den gjennom et kaffefilter.
  2. Fyll et romslig vinglass med is halvveis opp og hell ingrediensene over.
  3. Topp til slutt med cava og soda.
  4. Pynt med sellerikvast.

Tips:
Om du ikke har tid å lage tomat-shrub-en, kan du forenkle ved å blande rødvinseddik med lik mengde sukker og noen dæsjer Tabasco. Tomatjuicen siles for å skape et klart uttrykk. Men det kan fint droppes. Da blir drinken grumsete slik en klassisk bloody mary er.

Tomat-shrub:

  1. Ha alt i en kjele og kok opp under omrøring.
  2. La trekke i 10-15 minutter.
  3. Sett kjelen i en bolle med isbiter for rask nedkjøling eller la den stå på benken.
  4. Ha i en blender og kjør til pure.
  5. Sil gjennom en tett sil og ta vare på saften.
  6. Hell i en rengjort flaske.
  7. Holder en uke i kjøleskap.

Se utvalget av spritz-drinker

Usikker på hvilke glass du skal bruke til drinkene du lager, les her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her