Ukens drink

Bloody mary spritz

Server en bloody mary inspirert av spritz til snacksen

Server en bloody mary inspirert av spritz til snacksen

Når du kombinerer en bloody marys kick med spritzens leskende karakter, får du en utmerket sommerdrink. Perfekt til fingermat.
05 August 2022 - 12:00

At spritz-drinker er blitt selve sommerdrinken for mange, har en del med å gjøre at de ikke er særlig alkoholsterke og samtidig leskende. 

Derfor er de også populære sammen med fingermat - i Italia kalt aperitivo - altså noe som inntas før et hovedmåltid. I dag fungerer aperitivo mer som et mellommåltid. 

For at en slik drink skal passe perfekt til fingermat og snacks, bør du bruke mindre søte ingredienser enn i en klassisk spritz. Denne uken er spritz-drinken inspirert av bloody mary og er både tørr, syrlig og litt skarp, men ikke alkoholsterk og heller ikke mer Tabasco enn at den glir lett inn sammen med maten.  

Se utvalget av spritz-drinker

Usikker på hvilke glass du skal bruke til drinkene du lager, les her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Bloody mary spritz drinkoppskrift

Bloody mary spritz drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Sil tomatjuicen ved å helle den gjennom et kaffefilter.
  2. Fyll et romslig vinglass med is halvveis opp og hell ingrediensene over.
  3. Topp til slutt med cava og soda.
  4. Pynt med sellerikvast.

Tips:
Om du ikke har tid å lage tomat-shrub-en, kan du forenkle ved å blande rødvinseddik med lik mengde sukker og noen dæsjer Tabasco. Tomatjuicen siles for å skape et klart uttrykk. Men det kan fint droppes. Da blir drinken grumsete slik en klassisk bloody mary er.

Tomat-shrub:

  1. Ha alt i en kjele og kok opp under omrøring.
  2. La trekke i 10-15 minutter.
  3. Sett kjelen i en bolle med isbiter for rask nedkjøling eller la den stå på benken.
  4. Ha i en blender og kjør til pure.
  5. Sil gjennom en tett sil og ta vare på saften.
  6. Hell i en rengjort flaske.
  7. Holder en uke i kjøleskap.

Se utvalget av spritz-drinker

Usikker på hvilke glass du skal bruke til drinkene du lager, les her

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes
Guide
Oppskrifter på fårikål fra hele verden

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes

Noe av det beste høsten har å by på er årets ferske lammekjøtt i skjønn forening med høstens grønnsaker, i dette tilfellet kålen. Mange flotte og varierte oppskrifter venter på deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I oktoberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du meksikanske vibber i mengder
+

I oktoberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du meksikanske vibber i mengder

Men også innføring i den unike romen fra Guadeloupe samt utviklingen for rødvin fra Alsace og en virkelig skatt fra Loire. Blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen
Dagens rett

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen

Høsten er tiden for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet med lammestek som midtpunkt. Denne oppskriften er en klassiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bak fisken i ovnen og så får du appelsinsaus med på kjøpet
Dagens rett

Bak fisken i ovnen og så får du appelsinsaus med på kjøpet

Steinbit er en utmerket matfisk som i denne retten friskes opp med en sødmefylt appelsinsaus.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes
Guide
Oppskrifter på fårikål fra hele verden

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes

Noe av det beste høsten har å by på er årets ferske lammekjøtt i skjønn forening med høstens grønnsaker, i dette tilfellet kålen. Mange flotte og varierte oppskrifter venter på deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I oktoberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du meksikanske vibber i mengder
+

I oktoberutgaven av Apéritif magasin 2023 får du meksikanske vibber i mengder

Men også innføring i den unike romen fra Guadeloupe samt utviklingen for rødvin fra Alsace og en virkelig skatt fra Loire. Blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Rimelig smak av storhet fra Montalcino
+
Ukens vin

Rimelig smak av storhet fra Montalcino

Det er en grunn til at Montalcino har en stor plass i vinelskeres hjerte. Her får du en rimelig smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten
Dagens rett

Kyllingfileten blir ekstra god når den pakkes inn på denne måten

Det gjør også at middagen kan spises med hånden, eller så kan retten være det av et større måltid. Restene går i matpakken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Maten alle snakker om kombinert med tyske toppviner
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 07. november i Oslo

Maten alle snakker om kombinert med tyske toppviner

Mat og vin forenes når kokkene på Betong disker opp med flere retter perfekt kombinert med vinene fra Korrell den 7. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen
Dagens rett

Gi lammesteken en smak av Provence denne helgen

Høsten er tiden for de virkelig store hyggestundene rundt middagsbordet med lammestek som midtpunkt. Denne oppskriften er en klassiker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her