Serverte farlig ris

Mongolian Barbecue Restaurant i Bergen serverte ris som kunne matforgiftet gjestene.

Risen hadde blitt oppbevart i 27 grader i nesten et helt døgn og ble varmet opp igjen dagen etter.
 
Det var Mattilsynet som oppdaget dette etter en uanmeldt inspeksjon ved 17 serveringssteder i Bergen i forrige uke.
 
På seks av stedene var ikke Mattilsynet fornøyd med det de fant. Resultatene av aksjonen var at 11 steder fikk karakteren bra, tre fikk mindre bra og tre fikk karakteren dårlig.
 
To steder måtte lukke dørene for spisegjester på grunn av hygieniske forhold.
 
Forbud
Mongolian Barbecue Restaurant fikk karakteren mindre bra, men ble ikke stengt. Restauranten fikk imidlertid omsetningsforbud på kokt ris.
 
Da Mattilsynet kom på inspeksjon hadde en del av risen allerede blitt oppvarmet og gitt til gjestene. Dette kan føre til at spisegjestene kan bli matforgiftet.

- Dette er veldig risikofylt og ikke tilfredsstillende i det hele tatt, sier seniorinspektør Hilde Berge i Mattilsynet til bt.no.

Etter besøket fra Mattilsynet varmer ikke restauranten opp den farlige risen igjen, den blir kastet. Verken ansatte eller gjester spiser oppvarmet ris.
 
Delvis stengt
Kafé Krystall ble delvis stengt på grunn av dårlige bygningsmessige forhold og mangelfull internkontroll.
 
Stengingen gjelder et tilstøtende bygg som er blitt brukt som garderobe og tilsynet mener at bygget er for vanskelig å få sikret mot skadedyr. I tillegg ble det oppbevart noe kjøkkenutstyr i bygget.
 
Dalia Kebab og Slottskroen fikk også Mindre bra som resultat. Begge fikk anmerkning for internkontroll som ikke var tilfredsstillende.
 
Fortsatt stengt
To serveringssteder har fortsatt ikke åpnet igjen etter at de ble stengt onsdag.
 
Kung Fu Fast Food fikk stengt matserveringen på grunn av svært dårlig orden i lokalene. Stedet hadde ikke personaltoalett og garderobeplass, og de manglet internkontroll.
 
Buzz Bar måtte stenge matserveringen på grunn av kjøkkenfasiliteter, dårlig renhold og orden, personaltoalett og garderober. Internkontroll var det heller ikke.
 
Bedre enn før
- Til tross for at det på tre steder ble avdekket så grove brudd at det medførte stenging av matservering og deler av virksomheten, er Mattilsynet likevel fornøyd med at hele elleve steder fikk karakteren bra, sier Berget.
 
Aspendos, Bergen Kebab, Casa Del Toro, Enhjørningen fiskerestaurant, Maharaja, Mr Chan, Møtestedet Erna, Neptun Restauranter Pascal, Pacific, To kokker og Trekroneren fikk karakteren bra.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen