Ukens kake
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.
23 Januar 2025 - 11:00

At denne kaken har fått dette navnet kan vi bare spekulere i. Siden mot også er skjønnhet, er det ikke mer naturlig enn av den står som en hyllest til verdens modigste kvinne, i øyeblikket, pastoren Mariann Edgar Budd, som talte den nyinnsatte presidenten i USA i mot. 

Ellers har vi ikke funnet noen annen forklaring enn at en rik sjokoladekake som dette symboliserer det ypperste av smak.

Og at den dermed er aldeles uimotståelig – i hvert fall for en ekte kakeelsker. 

Den er i tillegg glutenfri. Men altså ikke kalorifri. Her er det ikke spart på noe.

Sjekk ut alle våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Den tar litt tid å lage, så start tidlig på dagen. Eller du kan gjøre grunnarbeidet dagen før.

TIPS: For å få litt ekstra fargespill, kan du bruke en lys eller sågar hvit sjokolade til moussen. Husk at da må du bruke hvitt og ikke mørkt sukker.

American Beauty-kake

American Beauty-kake

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C. Sett en langpanne med vann nederst i ovnen.
  2. Kle en springform 20 cm i diameter med bakepapir (klem fast bunnen slik at røren ikke renner ut).
  3. Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter.
  4. Visp sammen egg og sukker til en porøs røre.
  5. Tilsett rom/likør, og hell røren i formen.
  6. Stek i 50–60 minutter til kaken har stivnet.
  7. Ta ut kaken, og la den avkjøle.
  8. Mousse:
  9. Smelt smøret, ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen.
  10. Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
  11. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør rundt.
  12. Visp eggehvitene kraftig.
  13. Vend forsiktig inn eggehvitene, en tredjedel om gangen.
  14. Visp fløten, og vend den forsiktig inn i moussen til den er helt jevn.
  15. Fordel moussen oppå den avkjølte sjokoladekaken.
  16. Dekk med plastfolie, og sett den i fryseren i minst 6 timer.
  17. Glasur:
  18. Kok opp fløte og sirup i en liten gryte. Ta gryten bort fra platen, og tilsett vaniljesukkeret og sjokoladen.
  19. Rør til glasuren er helt glatt, og la den avkjøle.
  20. Ta kaken ut av fryseren, og ha den over på et kakefat.
  21. Hell glasuren på midten av kaken, og fordel den ut mot kantene slik at det renner ned litt.
  22. Sett kaken tilbake i fryseren, og ta den ut 20–25 minutter før den skal serveres.

Tips 1:

Pynt gjerne med friske bær.

Tips 2:

For å få litt ekstra fargespill, kan du bruke en lys eller sågar hvit sjokolade til moussen. Husk at da må du bruke hvitt og ikke mørkt sukker.

Lyst å bake en annen kake byr vi på velldig mange andre

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

NHO har undersøkt hvor ofte folk spiser på restaurant

Restaurantbransjen har merket det at gjestene kniper igjen, og her er fasiten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her