Ukens kake
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.
23 Januar 2025 - 11:00

At denne kaken har fått dette navnet kan vi bare spekulere i. Siden mot også er skjønnhet, er det ikke mer naturlig enn av den står som en hyllest til verdens modigste kvinne, i øyeblikket, pastoren Mariann Edgar Budd, som talte den nyinnsatte presidenten i USA i mot. 

Ellers har vi ikke funnet noen annen forklaring enn at en rik sjokoladekake som dette symboliserer det ypperste av smak.

Og at den dermed er aldeles uimotståelig – i hvert fall for en ekte kakeelsker. 

Den er i tillegg glutenfri. Men altså ikke kalorifri. Her er det ikke spart på noe.

Sjekk ut alle våre andre oppskrifter på sjokoladekake

Den tar litt tid å lage, så start tidlig på dagen. Eller du kan gjøre grunnarbeidet dagen før.

TIPS: For å få litt ekstra fargespill, kan du bruke en lys eller sågar hvit sjokolade til moussen. Husk at da må du bruke hvitt og ikke mørkt sukker.

American Beauty-kake

American Beauty-kake

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C. Sett en langpanne med vann nederst i ovnen.
  2. Kle en springform 20 cm i diameter med bakepapir (klem fast bunnen slik at røren ikke renner ut).
  3. Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter.
  4. Visp sammen egg og sukker til en porøs røre.
  5. Tilsett rom/likør, og hell røren i formen.
  6. Stek i 50–60 minutter til kaken har stivnet.
  7. Ta ut kaken, og la den avkjøle.
  8. Mousse:
  9. Smelt smøret, ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen.
  10. Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
  11. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør rundt.
  12. Visp eggehvitene kraftig.
  13. Vend forsiktig inn eggehvitene, en tredjedel om gangen.
  14. Visp fløten, og vend den forsiktig inn i moussen til den er helt jevn.
  15. Fordel moussen oppå den avkjølte sjokoladekaken.
  16. Dekk med plastfolie, og sett den i fryseren i minst 6 timer.
  17. Glasur:
  18. Kok opp fløte og sirup i en liten gryte. Ta gryten bort fra platen, og tilsett vaniljesukkeret og sjokoladen.
  19. Rør til glasuren er helt glatt, og la den avkjøle.
  20. Ta kaken ut av fryseren, og ha den over på et kakefat.
  21. Hell glasuren på midten av kaken, og fordel den ut mot kantene slik at det renner ned litt.
  22. Sett kaken tilbake i fryseren, og ta den ut 20–25 minutter før den skal serveres.

Tips 1:

Pynt gjerne med friske bær.

Tips 2:

For å få litt ekstra fargespill, kan du bruke en lys eller sågar hvit sjokolade til moussen. Husk at da må du bruke hvitt og ikke mørkt sukker.

Lyst å bake en annen kake byr vi på velldig mange andre

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her