American Beauty-kake
Dansukker

American Beauty-kake

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C. Sett en langpanne med vann nederst i ovnen. Kle en springform 20 cm i diameter med bakepapir (klem fast bunnen slik at røren ikke renner ut). Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter. Visp sammen egg og sukker til en porøs røre. Tilsett rom/likør, og hell røren i formen. Stek i 50–60 minutter til kaken har stivnet. Ta ut kaken, og la den avkjøle.

Mousse:

Smelt smøret, ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen. Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør rundt. Visp eggehvitene kraftig. Ved forsiktig inn eggehvitene, en tredjedel om gangen. Visp fløten, og vend den forsiktig inn i moussen til den er helt jevn. Fordel moussen oppå den avkjølte sjokoladekaken. Dekk med plastfolie, og sett den i fryseren i minst 6 timer.

Glasur:

Kok opp fløte og sirup i en liten gryte. Ta gryten bort fra platen, og tilsett vaniljesukkeret og sjokoladen. Rør til glasuren er helt glatt, og la den avkjøle. Ta kaken ut av fryseren, og ha den over på et kakefat.

Hell glasuren på midten av kaken, og fordel den ut mot kantene slik at det renner ned litt. Sett kaken tilbake i fryseren, og ta den ut 20–25 minutter før den skal serveres.

Tips 1:

Pynt gjerne med friske bær.

Tips 2:

For å få litt ekstra fargespill, kan du bruke en lys eller sågar hvit sjokolade til moussen. Husk at da må du bruke hvitt og ikke mørkt sukker.

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La nykålen spille hovedrollen. Her får du tips til hvordan du går fram
Guide
Oppskrifter med nykål

La nykålen spille hovedrollen. Her får du tips til hvordan du går fram

Sprø hoder med nykål venter på deg i grønnsaksdisken. Prøv en av disse fristende oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når Ernst Loosen lanserer nye GG Reserve-viner fra en klassisk årgang, blir det fest i vinkjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Når Ernst Loosen lanserer nye GG Reserve-viner fra en klassisk årgang, blir det fest i vinkjelleren

Fordelen med slike kjøligere årganger er at de ikke faller i smak hos amerikanerne, og tåler lang tid i kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik blir det fest rundt bordet selv på en tirsdag
Dagens rett
Fyldig blomkålsuppe med røykt laks og pesto rosso

Slik blir det fest rundt bordet selv på en tirsdag

Å lage suppe på blomkål er intet hokus pokus. Toppingen kan du lage fra bunnen av, eller ty til ferdigløsninger. Følger du dagens oppskrift lover vi deg en herlig tirdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 27. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer

Så Stock er det denne kvelden duket for bobler i ypperste klasse fra Champagne Louis Roederer, Champagne Valentin Leflaive og André Clouet satt til lekre retter som er disse edle dråper verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unike toppviner fra Azorene matchet med asiatisk street food på Hitchhiker
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 21. juni i Oslo

Unike toppviner fra Azorene matchet med asiatisk street food på Hitchhiker

Tom Victor Gausdal har sammen med kjøkkenet på Hitchhiker satt sammen en seksretters meny som passer til noen av verdens mest spennende viner fra Azores Wine Company

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sommerens roséviner smaker utmerket til omstridt norsk råvare
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Sommerens roséviner smaker utmerket til omstridt norsk råvare

Norsk hval og italiensk rosévin er kanskje ikke kombinasjonen vi oftest støter på, men det er absolutt verdt et forsøk

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her