American Beauty-kake
Dansukker

American Beauty-kake

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C. Sett en langpanne med vann nederst i ovnen. Kle en springform 20 cm i diameter med bakepapir (klem fast bunnen slik at røren ikke renner ut). Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter. Visp sammen egg og sukker til en porøs røre. Tilsett rom/likør, og hell røren i formen. Stek i 50–60 minutter til kaken har stivnet. Ta ut kaken, og la den avkjøle.

Mousse:

Smelt smøret, ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen. Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør rundt. Visp eggehvitene kraftig. Ved forsiktig inn eggehvitene, en tredjedel om gangen. Visp fløten, og vend den forsiktig inn i moussen til den er helt jevn. Fordel moussen oppå den avkjølte sjokoladekaken. Dekk med plastfolie, og sett den i fryseren i minst 6 timer.

Glasur:

Kok opp fløte og sirup i en liten gryte. Ta gryten bort fra platen, og tilsett vaniljesukkeret og sjokoladen. Rør til glasuren er helt glatt, og la den avkjøle. Ta kaken ut av fryseren, og ha den over på et kakefat.

Hell glasuren på midten av kaken, og fordel den ut mot kantene slik at det renner ned litt. Sett kaken tilbake i fryseren, og ta den ut 20–25 minutter før den skal serveres.

Tips 1:

Pynt gjerne med friske bær.

Tips 2:

For å få litt ekstra fargespill, kan du bruke en lys eller sågar hvit sjokolade til moussen. Husk at da må du bruke hvitt og ikke mørkt sukker.

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Carpaccio er perfekt sommermat, spesielt med denne vrien
Dagens rett

Carpaccio er perfekt sommermat, spesielt med denne vrien

Tunfisk kan på samme måte som hval kalles havets kjøtt. Og er derfor perfekt som carpaccio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du årets første rabarbrakake
Ukens kake

Slik baker du årets første rabarbrakake

Har du rabarbra i hagen, er det bare å begynne å bruke den. Og har du ikke, finnes friskplukket rabarbra i fruktdisken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor
Dagens rett
Bluecheeseburger med coleslaw-tomatsalsa

Blåmuggost på burgeren er manges favoritt. Finn ut hvorfor

Saftig burgerkjøtt og smakskraftig ost er som hånd i hanske. Og nesten vanedannende godt. Prøv denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er nå du skal drikke champagne – denne er faktisk knallgodt priset
+
Godbiter i pollisten

Det er nå du skal drikke champagne – denne er faktisk knallgodt priset

Champagne fortjener en annen skjebne enn å bli sablert og bøttet ned. Med denne får du en veldig god matvin som i tillegg er direkte billig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her