American Beauty-kake
Dansukker

American Beauty-kake

En nydelig kake som skjæres i små stykker siden den er ganske så mektig.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C. Sett en langpanne med vann nederst i ovnen.
  2. Kle en springform 20 cm i diameter med bakepapir (klem fast bunnen slik at røren ikke renner ut).
  3. Smelt smøret, ta gryten bort fra platen, ha i den hakkede sjokoladen og rør til det smelter.
  4. Visp sammen egg og sukker til en porøs røre.
  5. Tilsett rom/likør, og hell røren i formen.
  6. Stek i 50–60 minutter til kaken har stivnet.
  7. Ta ut kaken, og la den avkjøle.
  8. Mousse:
  9. Smelt smøret, ta gryten bort fra platen og tilsett den hakkede sjokoladen.
  10. Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
  11. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør rundt.
  12. Visp eggehvitene kraftig.
  13. Vend forsiktig inn eggehvitene, en tredjedel om gangen.
  14. Visp fløten, og vend den forsiktig inn i moussen til den er helt jevn.
  15. Fordel moussen oppå den avkjølte sjokoladekaken.
  16. Dekk med plastfolie, og sett den i fryseren i minst 6 timer.
  17. Glasur:
  18. Kok opp fløte og sirup i en liten gryte. Ta gryten bort fra platen, og tilsett vaniljesukkeret og sjokoladen.
  19. Rør til glasuren er helt glatt, og la den avkjøle.
  20. Ta kaken ut av fryseren, og ha den over på et kakefat.
  21. Hell glasuren på midten av kaken, og fordel den ut mot kantene slik at det renner ned litt.
  22. Sett kaken tilbake i fryseren, og ta den ut 20–25 minutter før den skal serveres.

Tips 1:

Pynt gjerne med friske bær.

Tips 2:

For å få litt ekstra fargespill, kan du bruke en lys eller sågar hvit sjokolade til moussen. Husk at da må du bruke hvitt og ikke mørkt sukker.

Lyst å bake en annen kake byr vi på velldig mange andre

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her