Skikkelig røverkjøp

Prisavslag på vin er ikke lenger noe som fremkaller løp & kjøp-bølger i den vininteresserte befolkningen. Men når avslagene blir så store og vinen er så god som i dette tilfellet, er det absolutt verdt å vurdere en ekstratur til polet. Og ta med bilen, så
Aase E. Jacobsen
23 Januar 2003 - 09:55

En vin som koster hundre kroner og byr på så mye som Grand' Arte Alicante Bouschet 2009 (13264) er verdt å stoppe opp ved. Fargen er dyp mørk rød. Duft av søte røde skogsbær samt fatkrydder og jordsmonn. Smaken er meget saftig og bløt med godt bærpreg, en del lakris- og jordpreg i midten, fine syrer og bløte tanniner. Ettersmaken byr på litt fat. En usedvanlig lettlikendes vin som er laget for å nytes til saftig grillet eller stekt kjøtt, for eksempel entrecôte, men som også er deilig å nippe til uten mat. I tillegg er den altså  et utrolig godt kjøp.

Da den ble lansert for snart to år siden, kostet denne vinen nemlig 160 kroner. Som var en altfor høy pris. Resultatet var at den ble satt ned med 30 kroner for et år siden. Og nå altså ytterligere 30 kroner. Årsaken til priskuttet er en kombinasjon av gunstig eurokurs og prisforhandling mellom importør og produsent. Penger som du kan putte i lomma eller kjøpe mer vin for.

Grand' Arte Alicante Bouschet 2000 er imidlertid ingen typisk portugiser på noen måte. For det første er den laget av en druetype som så å si aldri opptrer på egenhånd. Alicante bouschet, importert til Portugal fra Sør-Frankrike, er en stygg andunge som sjelden blir en vakker svane, men når den danser sammen med flere spiller den en rolle, og det godt. Men i denne vinen står den helt alene. Og det gjør den også helt fortreffelig. Denne druetypen er imidlertid ikke vanlig i Estremadura i det vestlige Portugal. Den er hyppigst i det langt varmere klimaet i den østportugisiske regionen Alentejo.

Produsenten DFJ Vinhos/Quinta da Fonte Bela liker imidlertid å teste ut nye kombinasjoner ikke bare av ulike druer men også av druer og klima. Listen over viner fra denne produsenten er nemlig svært lang, og lengre blir den for hvert år. I alt 19 produkter er tilgjengelig fra den kanten i Norge, og det må sies å være rekordartet. Og samtlige er laget for å passe inn i segmentet god vinvaluta selv om ikke alle er like solide røverkjøp som ukens vin.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her