Skikkelig røverkjøp

Prisavslag på vin er ikke lenger noe som fremkaller løp & kjøp-bølger i den vininteresserte befolkningen. Men når avslagene blir så store og vinen er så god som i dette tilfellet, er det absolutt verdt å vurdere en ekstratur til polet. Og ta med bilen, så kan du få med en hel kasse.

En vin som koster hundre kroner og byr på så mye som Grand' Arte Alicante Bouschet 2009 (13264) er verdt å stoppe opp ved. Fargen er dyp mørk rød. Duft av søte røde skogsbær samt fatkrydder og jordsmonn. Smaken er meget saftig og bløt med godt bærpreg, en del lakris- og jordpreg i midten, fine syrer og bløte tanniner. Ettersmaken byr på litt fat. En usedvanlig lettlikendes vin som er laget for å nytes til saftig grillet eller stekt kjøtt, for eksempel entrecôte, men som også er deilig å nippe til uten mat. I tillegg er den altså  et utrolig godt kjøp.

Da den ble lansert for snart to år siden, kostet denne vinen nemlig 160 kroner. Som var en altfor høy pris. Resultatet var at den ble satt ned med 30 kroner for et år siden. Og nå altså ytterligere 30 kroner. Årsaken til priskuttet er en kombinasjon av gunstig eurokurs og prisforhandling mellom importør og produsent. Penger som du kan putte i lomma eller kjøpe mer vin for.

Grand' Arte Alicante Bouschet 2000 er imidlertid ingen typisk portugiser på noen måte. For det første er den laget av en druetype som så å si aldri opptrer på egenhånd. Alicante bouschet, importert til Portugal fra Sør-Frankrike, er en stygg andunge som sjelden blir en vakker svane, men når den danser sammen med flere spiller den en rolle, og det godt. Men i denne vinen står den helt alene. Og det gjør den også helt fortreffelig. Denne druetypen er imidlertid ikke vanlig i Estremadura i det vestlige Portugal. Den er hyppigst i det langt varmere klimaet i den østportugisiske regionen Alentejo.

Produsenten DFJ Vinhos/Quinta da Fonte Bela liker imidlertid å teste ut nye kombinasjoner ikke bare av ulike druer men også av druer og klima. Listen over viner fra denne produsenten er nemlig svært lang, og lengre blir den for hvert år. I alt 19 produkter er tilgjengelig fra den kanten i Norge, og det må sies å være rekordartet. Og samtlige er laget for å passe inn i segmentet god vinvaluta selv om ikke alle er like solide røverkjøp som ukens vin.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen