Skjervengen tilbake i vinbransjen

Mandag 2. desember 2002 distribueres de første varene fra Vecturas lager på Hasle med avsender Modern Wines AS, et datterselskap av Konsensus Holding AS. I et krevende og tøft marked som er i stadig forandring og enorm vekst starter Modern Wines med impor
Redaksjonen
02 Desember 2002 - 02:00

- Vinverdenen kommer under huden på deg og blir værende der. Jeg har vært med på etableringen av den private importbransjen i Norge fra 1996 frem til jeg sluttet som administrerende direktør i VinCompagniet AS i januar 2001. Selv om jeg har hatt annen virksomhet i mellomtiden, har jeg beholdt både interessen og kontaktene, sier Pål Atle Skjervengen.
 
- Jeg har nå lyst til å starte på nytt. Valget var ikke vanskelig å ta, men det har tatt tid å modne tanker og idéer. Jeg gleder meg til å være aktiv i vinbransjen igjen, og jeg synes det er ekstra artig at vi har fått Torkjell Berulfsen med på laget. Han er styremedlem i Modern Wines, og vi vil få mye spennende ut av det i fremtiden.
 
Modern Wines står for nytenkning i en bransje preget av tradisjoner. Vi ønsker et fåtall leverandører, og et begrenset antall produkter. Dette gir oss muligheten til å konsentrere oss og gi hvert enkelt produkt den oppmerksomheten det fortjener. Leverandørene skal til gjengjeld være blant de beste. Vi velger derfor leverandører både ut fra kvalitet på produktene og ut fra leverandørenes ambisjoner og målsetning. Vi vil være med å innfri disse ambisjonene. Vi ønsker leverandører som er i utvikling, som følger med både teknisk og på produktsiden.
 
Modern Wines AS har valgt Vectura AS som logistikkpartner. Skjervengen er kjent som forkjemper for det private alternativet og har brukt mye tid på oppbygging av VSD og VinCompagniet. Likevel velger han hovedkonkurrenten, det tidligere statseide Vectura som samarbeidspartner. "De har den beste løsningen for oss. Det er det som er det fine med et åpent marked hvor vi har muligheten til å velge det vi mener er best for oss i enhver situasjon, sier Skjervengen.
 
- Jeg har klippetro på Vectura i fremtiden. De har fulgt utviklingen på en overbevisende måte og er en fullverdig partner på alle områder.
 
Første leverandør ut er Boyar Estates fra Bulgaria. Firmaet har vist en stabil og meget god utvikling de siste årene. De har kjøpt opp et stort antall lokale kooperativer og vinmarker og bygget et av Europas mest moderne produksjonsanlegg i Sliven. Anlegget er bygget på utenlandsk ekspertise. Full kontroll over produksjonen gir kvalitet i alle ledd. Denne leverandøren passer utmerket i vårt konsept. Bulgaria har sine egne druer og sine egne demarkerte vinområder. Dette gjør Bulgaria til et vinland vi må regne med i fremtiden. I tillegg til velkjente Domaine Boyar som har vært i Vinmonopolets sortiment i flere år, får vi i januar stifte bekjentskap med Blueridge, en ny serie moderne og fruktige kvalitetsviner fra Øst-Europa.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her