Skjervengen tilbake i vinbransjen

Mandag 2. desember 2002 distribueres de første varene fra Vecturas lager på Hasle med avsender Modern Wines AS, et datterselskap av Konsensus Holding AS. I et krevende og tøft marked som er i stadig forandring og enorm vekst starter Modern Wines med import av vin.

- Vinverdenen kommer under huden på deg og blir værende der. Jeg har vært med på etableringen av den private importbransjen i Norge fra 1996 frem til jeg sluttet som administrerende direktør i VinCompagniet AS i januar 2001. Selv om jeg har hatt annen virksomhet i mellomtiden, har jeg beholdt både interessen og kontaktene, sier Pål Atle Skjervengen.
 
- Jeg har nå lyst til å starte på nytt. Valget var ikke vanskelig å ta, men det har tatt tid å modne tanker og idéer. Jeg gleder meg til å være aktiv i vinbransjen igjen, og jeg synes det er ekstra artig at vi har fått Torkjell Berulfsen med på laget. Han er styremedlem i Modern Wines, og vi vil få mye spennende ut av det i fremtiden.
 
Modern Wines står for nytenkning i en bransje preget av tradisjoner. Vi ønsker et fåtall leverandører, og et begrenset antall produkter. Dette gir oss muligheten til å konsentrere oss og gi hvert enkelt produkt den oppmerksomheten det fortjener. Leverandørene skal til gjengjeld være blant de beste. Vi velger derfor leverandører både ut fra kvalitet på produktene og ut fra leverandørenes ambisjoner og målsetning. Vi vil være med å innfri disse ambisjonene. Vi ønsker leverandører som er i utvikling, som følger med både teknisk og på produktsiden.
 
Modern Wines AS har valgt Vectura AS som logistikkpartner. Skjervengen er kjent som forkjemper for det private alternativet og har brukt mye tid på oppbygging av VSD og VinCompagniet. Likevel velger han hovedkonkurrenten, det tidligere statseide Vectura som samarbeidspartner. "De har den beste løsningen for oss. Det er det som er det fine med et åpent marked hvor vi har muligheten til å velge det vi mener er best for oss i enhver situasjon, sier Skjervengen.
 
- Jeg har klippetro på Vectura i fremtiden. De har fulgt utviklingen på en overbevisende måte og er en fullverdig partner på alle områder.
 
Første leverandør ut er Boyar Estates fra Bulgaria. Firmaet har vist en stabil og meget god utvikling de siste årene. De har kjøpt opp et stort antall lokale kooperativer og vinmarker og bygget et av Europas mest moderne produksjonsanlegg i Sliven. Anlegget er bygget på utenlandsk ekspertise. Full kontroll over produksjonen gir kvalitet i alle ledd. Denne leverandøren passer utmerket i vårt konsept. Bulgaria har sine egne druer og sine egne demarkerte vinområder. Dette gjør Bulgaria til et vinland vi må regne med i fremtiden. I tillegg til velkjente Domaine Boyar som har vært i Vinmonopolets sortiment i flere år, får vi i januar stifte bekjentskap med Blueridge, en ny serie moderne og fruktige kvalitetsviner fra Øst-Europa.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen