Slår ut pavevinen

Slår ut pavevinen

Det er ikke bare Châteauneuf-du-Pape som kan lage massive og samtidig elegante viner i Sør-Rhône.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Montirius Gigondas Confidentiel 2007 (58626) er rett og slett en heftig vin, veldig konsentrert allerede i duften, med vanilje- og parfymetoner, veldig god syre, flotte tanniner, fast og god, mye stoff og strålende bærkarakter.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

En vin som smaker utmerket til rike kjøttretter eller smaksrike fete oster, men som også fint tåler 15 år i kjelleren. Og som har samme druemiks som mang en pavevin, med grenache i en naturlig hovedrolle .

Lavt volum
Druene kommer fra indrefileten av deres beste Gigondas-parsell med områdets typiske kalk- og leirjordsmonn. Utbyttet er lavt, på 30 hl/ha, og volum er på fattige 4000 flasker.

Montirius Vacqueyras le Clos 2007 (58623) byr på noe mindre intensitet (og større produksjon), men likevel veldig god frukt og konsentrasjon. Også den har et godt liv foran seg. Her må imidlertid grenache dele oppmerksomheten med syrah. Den henter sine druer fra en spesiell vinmark som er omgitt av gamle eiketrær som beskytter og skaper et spesielt og ikke minst tørt mikroklima.

Ved foten av denne vinmarken ligger en liten parsell med gamle vinstokker som gir vinen Montirius Côte du Rhône 2011 (58627) . En morsom vin med god konsentrasjon og karakter til en gunstig pris.

Først ut
Bak Montirius skjuler seg ekteparet Christine og Eric Saurel som allerede i 1989 begynte å konvertere sine 52,5 hektar innen appellasjonene Gigondas og Vacqueyras til økologisk drift. Siden 1999 er all druedyrking sertifisert biodynamisk som første vingård i denne delen av Rhône. Det var imidlertid først i 1998 at paret etablerte sin egen etikett, og i 2001 at de kunne si endelig farvel til kooperativet de hadde levert druer til.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Montirius Gigondas Confidentiel 2007

Produsent:
Montirius
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
350,00 kr
Varenummer:
5862601
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Montirius Vacqueyras Le Clos 2010

Produsent:
Montirius
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
259,90 kr
Varenummer:
5862301
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Montirius Côte du Rhône 2011

Produsent:
Montirius
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
154,70 kr
Varenummer:
5862701
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen