Mat
Slik blir Mathallen i Oslo

Slik blir Mathallen i Oslo

Det jobbes på spreng i Mathallen på Vulkan i Oslo før åpningen i oktober. Her er aktørene som skal lokke kunder.
16 August 2012 - 13:55

30 butikker og restauranter har fått plass i den gamle fabrikkhallen på Vulkan i Oslo. Det blir både tyske, spanske, italienske, franske, asiatiske og norske fristelser å glede seg til, sier markedssjef Frode Rønne Malmo.

– Mathallen skal være et sted for alle. Både folk flest og kjøkkensjefer skal kunne handle råvarer her, og det skal være åpent fra tidlig om morgenen til sent på kvelden.

Rønne Malmo sier at målet er å gjøre Mathallen til et senter for norsk matkultur.

– Mathallen skal bli et sted hvor du tar med deg familie og venner og tilbringer en fridag. Her blir det kafeer, restauranter, små spesialistbutikker samt en rekke matrelaterte aktiviteter. Du skal i Mathallen få oppleve maten på nært hold — se, smake, lytte og nyte.

Da Mathallen inviterte til «Forsmak» i mars, var 35 000 mennesker innom.

LES OGSÅ: Folkevandring til Mathallen

Disse aktørene er på plass når dørene åpner i begynnelsen av oktober:

Melkerampa
TINEs nye «brandstore» skal selgeost og andre meieriprodukter, også de du ikke finner i matbutikken.

Delikatysk
Skal servere hjemmelaget tysk mat.

Atelier Asian Tapas
Skal gi deg smakebiter av det beste av den asiatiske maten i en restaurant- og en butikkdel. Kjøkkenet er basert på det vietnamesiske kjøkken og har samme eier som restauranten Xich Lo på Egertorget i Oslo.

I Kongens Hage
Samarbeid mellom flere matprodusenter i områdene rundt Oslofjorden. Skal selge blant annet egg fra Vingulmark og eplebaserte drikker fra Egge Gård.

Smak av Valdres
Skal tilby det ypperste av det Valdres kan frembringe av lokalprodusert mat og drikke i butikk og restaurant.

Comer Con Arte
Skal tilby det beste Spania har å by på innen kunst, matvarer og servering, med like mye vekt på alle tre områdene.

Friends Fair Trade
En miljøvennlig og rettferdig butikk med Nordens største utvalg av Fair Trade-produkter innenfor et bredt spekter.

Kulinarisk Akademi
Skal drive tre kurskjøkken, med muligheter for kurs og opplæring innenfor det meste av mat og drikke.

Hello Good Pie
Blir Norges første pieshop, et utsalgssted dedikert til pai for både frokost, lunsj og middag.

Den Blinde Ku
Det prisbelønte ysteriet byr på 25 forskjellige ostevarianter, deriblant Blåmandag og Møøzzarella.

Husets
Husets skal selge utvalgte kjøtt- og meieriprodukter.

Via Italia
En butikk med italienske varer, som olivenolje, kjøttvarer og mange andre spennende – og ofte økologiske - gårdsprodukter.

Frøya Sjømat
Tilbyr spesialiteter som kamskjell, reker, østers, krabbe og blåskjell.

SousVide Norge
Ledende bedrift i Norge innen sous vide-utstyr, rådgivning, kurs og inspirasjon. I Mathallen vil SousVide åpne et eventkjøkken og drive en kjøkkenutstyrsbutikk.

Ølakademiet
Gastro-pub, øl-butikk og mikrobryggeri.

Annis Pølsemakeri
En spesialisert slakterforretning som vil tilby kjøtt, slakt, pålegg, ferdigstekte produkter, pølser, spekemat med mer.

Barramon
Importør av spansk vin som i tillegg til en vinbar også vil servere pinxhos og spanske tapas.

Solberg & Hansen
Åpner en kaffe/te-bar og -butikk.

Stange Gårdsprodukter
Konseptbutikk som selger fjærkre og tilhørende gårdsprodukter.

Baker Nikolaisen
Har vært i bransjen i over 100 år. Skal selge ferske brød, kaker og andre konditorvarer.

Champagneria Bodega
Tapassted med vinliste som inkluderer vin med og uten bobler. Får også en butikkdel, en vinbar og uteservering.

Vulkan Fisk
Selger fersk fisk, skalldyr, røkt og tørket fisk og mye mer. Skal også servere sjømatretter.

Sultan Frukt og Grønt
Åpner stor butikk med frukt, grønt, krydder, sauser, oljer og masse annet.

Slakterhuset
Skal selge kjøttvarer av høy kvalitet.

Smak av Innlandet
Skal tilby ferske godsaker rett fra «åker'n» i Oppland og omegn.

Hotel Havanna
Jan Vardøens delikatessebutikk åpner et utsalg i Mathallen med fokus på egenproduserte deliktasser og importerte godsaker. Skal også servere sin egen paella.

Ma Poule
Fransk butikk, kjent fra Borough Market i London og i Torvhallerne i København. Tar med seg franske spesialiteter som confit, foie gras, ost, vin og skinkepålegg.

Grünerløkka Brygghus
Skal tilby egenproduserte pølser, egenprodusert øl og lun stemming.

Øltorget
Spesialforretning med mer enn 200 sorter øl.

Von Porat
Restauranten i andre etasje blir Mathallens brasseri, med noen av Oslos beste kokker bak grytene.

Smelteverket Vulkan
Jan Vardøen åpner restaurant i Mathallens kjellerlokaler. Det 50 meter lange og fem meter brede lokalet ligger på høyde med vannskorpa i Akerselva.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du maiutgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til stjernerestauranten Savage i Oslo, opplev Franciacorta på sykkel, Etna rundt og et dypdykk i Oaxacas gastronomi og ekte mezcal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her