Akevittdrink
Slik får du aksept for akevitt hos alle

Slik får du aksept for akevitt hos alle

Akevitt i drinken får noen til å fnyse, men denne forfriskende cocktailoppskriften vil overbevise selv den største akevittskeptikeren.
Redaksjonen
24 Juli 2015 - 12:30

Akevitt var for mange lenge forbeholdt middagsbordet og helst ved juletider. Men nå er dette tradisjonsrike brennevinet også en stadig mer populær base for drinker.

Frisk eller kraftigere akevitt

Her har vi benyttet en dillakevitt sammen med førsteklasses eplemost for å lage denne forfriskende cocktailen.

Møt Monica Berg som har gjort mye for å vise fram akevittens potensial i drinker

Men det er fullt mulig å velger en annen rikere akevittstil.

I den store akevittguiden finner du det meste av akevitt

Andre lekre drinker med akevitt

For at denne drinken skal bli riktig god, bør du bruke ufiltrert eplemost, og helst av norske epler. Heldigvis er det enkelt å få tak i - året rundt - både i butikker og på Vinmonopolet.

Se alle de gode eplemosten du får kjøpt på Vinmonopolet

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Foto: Marte Garmann

Epledilldall

Epledilldall
Ingredienser

4 cl dillakevitt eller vodka
4 cl veldig god eplesaft, gjerne av gravenstein
1 ts sukker
1 cl sitronsaft
Evt 1 topp av frisk dill hvis du bruker vodka
Frisk dill

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker med is. Rist kraftig.

Sil over i et avkjølt cocktailglass. Pynt med en dilltopp.
 
Denne drinken smaker ekstra godt når du bruker virkelig god eplesaft. Men siden slik juice er grumsete, vil også drinken bli det. Hvis du ønsker en klar drink, kan du godt bruke annen eplejuice - men smaken blir ikke like god.
 

Tips:

Hvis du er skeptisk til dillsmaken eller vil dempe den, kan du velge vodka og bare shake (riste sammen) dillen sammen med de andre ingrediensene.

Foto: Marte Garmann

Sendt inn av Aase E. Jacobsen

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her