TEST: Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 92 andre å velge blant

Test Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 92 andre å velge blant

Her er oversikten over alle akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Akevittilbudet i Norge er stadig økende. Snart har hver bygd sin egen akevitt. Vi har ikke smakt alle, men i Apéritifs akevittguide har du i alt 100 akevitter å velge mellom. Akevitter som enten er å finne i polhyllene eller som kan bestilles.

Men det er ikke alltid like lett å vite hvilken akevitt du skal velge. For det er ikke gitt at det er den aller beste som passer best til akkurat det du har tenkt å servere til den store festen.

For å komme enda raskere til målet, kan du også søke i pollistens seksjon for akevitt  ved å fylle ut søkefeltet med eksempelvis pinnekjøtt. Da får du listet opp kun de akevittene som passer best til denne retten.

Våre favoritter uavhengig av bruksområde er markedets mest komplekse akevitter, som Simers Oslo Aquavit. En akevitt som passer utmerket til sildebordet eller julekoldtbordet, men også mindre julete retter. For vinelskeren er Oslo Håndverksdestilleri Juleakevitt førstevalget, en akevitt som både er svært lekker og svært anvendelig, til sågar ribbe som pinnekjøtt. 

Vil du ha en akevitt som kan serveres også til kaffen, er Gilde Maquavit tingen. En svært rik akevitt som tilfredsstiller mange. 

Kompleksitet er bare forbokstaven for Arvesølvet Kjernekar Single Cask, Cask Strength som kanskje ikke passer helt inn i den vanlige julesettingen, all den tid den holder 57,5 prosent. Men har du en akevittkjenner i familien, er dette julegaven. 

På neste side finner du de 100 akevittene sortert etter poeng 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen