Smak Alsace på sitt beste

Tirsdag den 4. juni er det duket for en hvitvinsmaking av de sjeldne. Du får servert hele 11 viner, der de tre siste representerer noe av det aller beste du kan smake fra dette franske vindistriktet. Ikke la denne unike sjansen til å smake viner for til s
Redaksjonen
20 Mai 2002 - 13:52

Serge Dubs, World's Best Sommelier 1989, skriver følgende om den siste vinen du skal få smake:
"A very deep colour, intense, bright, with beautiful green tinges. An exceptionally concentrated and aromatic bouquet, complex and over-ripe. Aromas of honey, quince jelly, with a spicy note. Liqueur-like, with race and distinction, plenty of body yet not heavy. A very long-living wine that will develop almost without limit. An exceptional wine, to sip on its own or with foie gras or desserts that are not too sweet."

Men dette er selvsagt ikke alt. Lenger ned på siden ser du de andre vinene du får servert denne kvelden.

Tyskland og Frankrike
Som elv har Rhinen gjennom tidene samvittighetsfullt vært med på å gi oss vin fra Rhindalen i Tyskland. Mindre kjent er det kanskje at denne elven også renner gjennom Frankrike. Og det er i Alsace den sørger for liv til et vindyrkingsområde som er omlag 15 km bredt og 100 km langt. Her finner vi terrasse etter terrasse med vinstokker og med et klima som faktisk gir bedre viner enn i Rhindalen.

Hver by i Alsace innehar vinmarker med fem til seks forskjellige jordsmonn. Dette er, sammen med utstrakt produksjon av éndrueviner, med på å gi viner med definert mineralsk karaktér og flott struktur.

I Alsace skilles druesortene inn i to grupper; de edle og de uedle. De vanligste sortene; riesling, gewurztraminer, pinot gris (tokay d'Alsace) og muscat er alle blant de seks edle.

Tyskerne, som i perioder gjennom historien har hatt herredømme over området Alsace, var ikke delaktig i lage kvalitetsvin fra vinmarkene i området. Først i 1945, når Alsace igjen kom på franske hender ble vinmarkene utviklet mot den kvalitet vi ser i dag. Hugel var da også én av de viktigste pionerene når området skulle gjenoppbygges.

Det er Etienne Hugel som kommer til Norge for å servere deg denne rekken av klassiske Alsace-viner.

Les mer om Alsace her

(Klikk på "Tasting notes" for smaksnotater på vinene du skal smake.)

Avholdt arrangement

Følgende 11 viner skal du få smake denne kvelden:
w Riesling Hugel 2000 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 140,00)
w Riesling Jubilée Hugel 1998 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 210,00)
w Gewurztraminer Hugel 2000 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 145,00)
w Riesling Hugel Vendange Tardive 1989 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 400,00) (WS:90p) (Parker:92p)
w Tokay Pinot Gris Hugel Vendange Tardive 1996 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 450,00)
w Gewurztraminer Hugel Sélection de Grains Nobles 1989 (ikke tilgjengelig på polet - ca kr 795,00) (WS:93p)

Avholdt arrangement

Tid: 4. juni kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Shippingklubben, Haakon VII's gt. 1, 0112 Oslo.
(Toppetasjen i Thiis-gården)

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Avbestillingsfrist: 28.05.02 kl. 23:59

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 040602. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen ovenfor refunderer vi ikke deltakeravgiften.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro
Dagens rett
Innbakte pølser

Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro

Både store og små kan fritt velge hva de fylles med. Nyt dem i hjemmet eller pakk dem med i sekken og grill over bålet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du plukket mye bær fra hage eller skog, har du det du trenger til denne lettlagde langpannekaken
Ukens kake
Saftig bærkake i langpanne

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten
Dagens rett
Arni Kleftiko lammegryte fra Hellas

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten

Den godgjør seg i ovnen i porsjonspakker og setter en ekstra spiss på måltidet. Greske viner i toppklassen løfter måltidet enda noen hakk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser
Godbiter i pollisten

Sikre deg Sonoma-pinot noir og Napa-cab til fantasipriser

I reklamen står det at dette er en no-brainer å drikke, men jeg vil si at det er å underselge denne Sonoma-pinot noiren grovt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro
Dagens rett
Innbakte pølser

Innbakte pølser er skikkelig fredagsmoro

Både store og små kan fritt velge hva de fylles med. Nyt dem i hjemmet eller pakk dem med i sekken og grill over bålet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket mye bær fra hage eller skog, har du det du trenger til denne lettlagde langpannekaken
Ukens kake
Saftig bærkake i langpanne

Forsiden akkurat nå - 3

Fordyp deg i sangiovesedruens kvaliteter med Master of Wine Sebastian Bredal
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 6. September

Fordyp deg i sangiovesedruens kvaliteter med Master of Wine Sebastian Bredal

Du får smake 7 viner fra topp produsenter som alle tolker sangiovesedruen på ulike måter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen
Dagens rett
Fiskepanetter som i India

Når du lager disse av fiskerestene, blir det ikke en smule igjen

Panetter eller kroketter er reneste snacksen som er helt umulig å ikke like. Kanskje bør du lage dobbel porsjon først som sist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole del 1

Apéritifs Vinskole gir deg en unik sjanse til å fordype deg i vinfaget over fem kvelder.

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Både å forstå hva vin er, hvordan den smaker og hvordan du velger riktig vin til mat. Nå tilbyr vi deg som tørster etter enda mer kunnskap om vin, å bli elev ved Apéritifs Vinskole.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten
Dagens rett
Arni Kleftiko lammegryte fra Hellas

By på en autentisk gresk smaksopplevelse med denne lammegryten

Den godgjør seg i ovnen i porsjonspakker og setter en ekstra spiss på måltidet. Greske viner i toppklassen løfter måltidet enda noen hakk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her