Matkurs og vinkurs

Vinkurs i Oslo 21. oktober

Denne kvelden får du smake italienske kultviner fra en stjerneprodusent, samt flere lekre nyheter
Foto: (Victority)

Denne kvelden får du smake italienske kultviner fra en stjerneprodusent, samt flere lekre nyheter

Denne kvelden får du servert alt fra lekre musserende, til flotte røde og hvite viner, og ikke minst legendarisk hetvin og passito. Blant disse herligheten får du også en unik sjanse til å smake nyheter som kommer på polet, før alle andre.
Julie Helene Amundsen
14 Juni 2019 - 15:00
Sebastiano de Bartoli
 

Denne mandagen i oktober skal vi helt vest på Sicilia, til den gamle byen Marsala, hjemstedet til Italias mest ettertraktede hetvin.Her kan du lese om denne vinstilen

Vi får besøk av stjerneprodusenten Marco de Bartoli, og det er Marcos sønn Sebastiano de Bartoli som kommer for å presentere sine helt spesielle viner.

 

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Han er kjent for sine unike historiske Marsala-viner og den legendariske søtvinen Passito di Pantelleria Bukkuram fra den vulkanske saga-øya Pantelleria.

Bli kjent med Pantelleria her

Men det blir ikke bare søt- og hetviner vi får smake denne kvelden. Arvtageren Sebastiano har nemlig klart å skape en rekke flotte røde og hvite viner. 

Les hva Apéritif mener om Marco de Bartolis viner

De Bartoli-familien har produsert vin i over 200 år, men har ikke alltid hatt den kultstatusen som den har i dag. Utover 1900-tallet sank kvaliteten, og mye av det som var tilgjengelig på markedet var av svært dårlig kvalitet. Dette bestemte den nå avdøde Marco de Bartoli for å gjøre noe med på 70-tallet.

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Han moderniserte produksjonen i alle ledd og innførte solera-system i kjelleren. Etter det plantet han druen grillo over hele eiendommen, og dermed var endringen som skulle fornye hele byen i gang. I 84 investerte de i en vingård på Pantelleria og begynte å produsere passito, av tørkete moscatodurer, herl kalt zibibbo. I dag jobber Sebastiano med musserende viner på begge eiendommene.

Les mer om Marco de Bartoli her

I dag er Marco de Bartoli blitt synonymt med hetviner av svært høy kvalitet, og vinhuset og mannen bak har fått æren for å ha reddet navnet Marsala. 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Årgangsendringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her