Matkurs og vinkurs

Vinkurs i Oslo 21. oktober

Denne kvelden får du smake italienske kultviner fra en stjerneprodusent, samt flere lekre nyheter
Foto: (Victority)

Denne kvelden får du smake italienske kultviner fra en stjerneprodusent, samt flere lekre nyheter

Denne kvelden får du servert alt fra lekre musserende, til flotte røde og hvite viner, og ikke minst legendarisk hetvin og passito. Blant disse herligheten får du også en unik sjanse til å smake nyheter som kommer på polet, før alle andre.
Julie Helene Amundsen
14 Juni 2019 - 14:00
Sebastiano de Bartoli
 

Denne mandagen i oktober skal vi helt vest på Sicilia, til den gamle byen Marsala, hjemstedet til Italias mest ettertraktede hetvin.Her kan du lese om denne vinstilen

Vi får besøk av stjerneprodusenten Marco de Bartoli, og det er Marcos sønn Sebastiano de Bartoli som kommer for å presentere sine helt spesielle viner.

 

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Han er kjent for sine unike historiske Marsala-viner og den legendariske søtvinen Passito di Pantelleria Bukkuram fra den vulkanske saga-øya Pantelleria.

Bli kjent med Pantelleria her

Men det blir ikke bare søt- og hetviner vi får smake denne kvelden. Arvtageren Sebastiano har nemlig klart å skape en rekke flotte røde og hvite viner. 

Les hva Apéritif mener om Marco de Bartolis viner

De Bartoli-familien har produsert vin i over 200 år, men har ikke alltid hatt den kultstatusen som den har i dag. Utover 1900-tallet sank kvaliteten, og mye av det som var tilgjengelig på markedet var av svært dårlig kvalitet. Dette bestemte den nå avdøde Marco de Bartoli for å gjøre noe med på 70-tallet.

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Han moderniserte produksjonen i alle ledd og innførte solera-system i kjelleren. Etter det plantet han druen grillo over hele eiendommen, og dermed var endringen som skulle fornye hele byen i gang. I 84 investerte de i en vingård på Pantelleria og begynte å produsere passito, av tørkete moscatodurer, herl kalt zibibbo. I dag jobber Sebastiano med musserende viner på begge eiendommene.

Les mer om Marco de Bartoli her

I dag er Marco de Bartoli blitt synonymt med hetviner av svært høy kvalitet, og vinhuset og mannen bak har fått æren for å ha reddet navnet Marsala. 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Årgangsendringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her