Denne kvelden får du smake italienske kultviner fra en stjerneprodusent, samt flere lekre nyheter

Vinkurs i Oslo 21. oktober

(Victority)

Denne kvelden får du smake italienske kultviner fra en stjerneprodusent, samt flere lekre nyheter

Denne kvelden får du servert alt fra lekre musserende, til flotte røde og hvite viner, og ikke minst legendarisk hetvin og passito. Blant disse herligheten får du også en unik sjanse til å smake nyheter som kommer på polet, før alle andre.

Sebastiano de Bartoli
 

Denne mandagen i oktober skal vi helt vest på Sicilia, til den gamle byen Marsala, hjemstedet til Italias mest ettertraktede hetvin.Her kan du lese om denne vinstilen

Vi får besøk av stjerneprodusenten Marco de Bartoli, og det er Marcos sønn Sebastiano de Bartoli som kommer for å presentere sine helt spesielle viner.

 

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Han er kjent for sine unike historiske Marsala-viner og den legendariske søtvinen Passito di Pantelleria Bukkuram fra den vulkanske saga-øya Pantelleria.

Bli kjent med Pantelleria her

Men det blir ikke bare søt- og hetviner vi får smake denne kvelden. Arvtageren Sebastiano har nemlig klart å skape en rekke flotte røde og hvite viner. 

Les hva Apéritif mener om Marco de Bartolis viner

De Bartoli-familien har produsert vin i over 200 år, men har ikke alltid hatt den kultstatusen som den har i dag. Utover 1900-tallet sank kvaliteten, og mye av det som var tilgjengelig på markedet var av svært dårlig kvalitet. Dette bestemte den nå avdøde Marco de Bartoli for å gjøre noe med på 70-tallet.

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Han moderniserte produksjonen i alle ledd og innførte solera-system i kjelleren. Etter det plantet han druen grillo over hele eiendommen, og dermed var endringen som skulle fornye hele byen i gang. I 84 investerte de i en vingård på Pantelleria og begynte å produsere passito, av tørkete moscatodurer, herl kalt zibibbo. I dag jobber Sebastiano med musserende viner på begge eiendommene.

Les mer om Marco de Bartoli her

I dag er Marco de Bartoli blitt synonymt med hetviner av svært høy kvalitet, og vinhuset og mannen bak har fått æren for å ha reddet navnet Marsala. 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Årgangsendringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen