Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 8. februar i Oslo

Smak trendy viner fra Piemonte sammen med nydelig mat hos Einbar
Foto: (Segni di Langa)

Smak trendy viner fra Piemonte sammen med nydelig mat hos Einbar

8. februar får Oslo besøk av en av Piemontes mest spennende vinmakere, opplev Gian Luca Colombo og hans viner på Einbar.
29 Desember 2022 - 13:20

En av Oslos mest spennende mat- og vinbarer Einbar, gleder seg til å ta imot Gian Luca Colombo og har satt sammen en vinterlig meny til hans viner kalt Segni di Langa. Alt er lagt til rette for en intim og hyggelig kveld.

Gian Luca Colombo har alltid hatt en drøm om å bli vinmaker, men uten å være arving til vingård eller vinmarker er ikke dette alltid like lett. Allikevel klarte han etter mye hardt arbeid å kjøpe og leie vinmark og startet Segni di Langa i 2011. Allerede i 2014 ble han kåret til Italias beste vinmaker under 35 år.

Gian Luca i sine egne vinmarker Foto: Segni di Lunga

Han har nå 3,5 hektar med vinmark sammen med sin kone Allessandra, noe eier de helt selv og noe leier de over lang tid hvor de har ansvaret for alt arbeid i vinmarkene. De har alltid dyrket økologisk, og er nå på vei over til helt biodynamisk. Alt gjøres for hånd, og målet er at vinene skal smake av sitt voksested uten preg av for mye menneskelig inngripen.

Gian Luca er også veldig glad i druen pinot noir, (kalt pinot nero på italiensk), og er også en av Piemontes mest spennende produsenter av den elegante druen. I tillegg til pinot nero dyrker han de klassiske lokale druene nebbiolo, barbera, dolcetto og pelaverga. Denne kvelden får du smake store deler av hans portefølje inkludert to årganger av hans Barolo.

Einbar er mat- og vinbaren til velrennomerte restaurant Einer som har blitt skrytt opp i skyene av matkritikerne. Her får du altså utrolig god mat i intime og uformelle kjellerlokaler matchet med veldig spennende viner fra Piemonte. En liten utflukt midtvinters som du ikke vil gå glipp av.

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Dette vil være en fastsatt meny så vi kan dessverre ikke garantere for at alle allergier kan tilpasses i alle kurs.  Allergier er ikke noe som kan bli gitt beskjed om under middagen.
Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her