Smaksbombe til kjelleren

Det lønner seg å reise mye i vinter, for månedens taxfree er et funn for kroner 119.

Brolo di Campofiorin 2003 fra velkjente Masi er 70 kroner billigere på taxfree enn på polet ( Masi Brolo di Campofiorin 2008 (33217) ). Men det er ikke først og fremst prisen som gjør at det lønner seg å øke reisefrekvensen. Dette er nemlig en super kandidat for kjelleren.

Brolo di Campofiorin er storebror til Campofiorin og sistnevntes lagringsevne er godt dokumentert . Og Brolo er dessuten den originale versjonen siden druene kommer fra vinmarkene som resulterte i de første Campofiorin-utgavene. Ordet Brolo betyr dessuten inngjerdet vinmark.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

De beste druene
Og det er hovedsakelig corvina, den beste av valpolicelladruene, som brukes i Brolo. Druene gjærer på vanlig måte med en uttrekkstid på tre uker og en påfølgende to ukers bunnfallsmodning.

Deretter tilsettes vinen tørkete corvinadruer for at en andre gjæring skal starte. Dette er en Masi-patentert videreutvikling av den velkjente ripassometoden som bidrar til å øke både smaksfylde, kompleksitet og alkohol i en valpolicella.

Nesten amarone
Deretter modnes vinen i til sammen tre år i en miks av de store tradisjonelle trefatene og mindre nye franske eikefat.

Siden det er de aller beste druene som inngår i Brolo, er lagringpotensialet enda større enn for "standardutgaven". Også den er svært vellykket i 2003, men Brolo-versjonen er som en amarone hva konsentrasjon angår.

Imponerende ungdommelig
Drikkbarheten er imidlertid vesentlig større. For selv om den i øyeblikket er ganske lukket aromamessig, er munnfølelsen stor og saftig med flott syre og gode men likevel myke tanniner.

En svært lovende vin som er mer konsentrert enn sine forgjengere. Og som ganske sikkert vil holde seg like godt som vanlig Campofiorin i 1985-årgang . En vin som i dag er imponerende ungdommelig.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen