Solid start for Starbucks på Gardermoen

Solid start for Starbucks på Gardermoen

Kaffekjempen frister også gjester som ikke skal ut og fly.

– Vi har mange skoleungdommer som tar turen opp fra Oslo og andre steder i området ens ærend for å handle her. Mest jenter, det virker som om de er mer innstilt på å bruke penger på denne type produkter enn guttene, sier Morten Solberg Nilsen til Aftenposten. Han er administrerende direktør i SSP The Food Travel Experts, selskapet som har lisens til å drive Starbucks i Norge.

Andre ansatte kan fortelle at de har hatt besøkende som har sagt at de har reist fra Tromsø til Oslo utelukkende for å gå på Starbucks.

LES OGSÅ: Starbucks åpner i Norge

– Vi kan jo ikke gå god for akkurat den historien. Men vi har snakket med mange Inter City-togpassasjerer som legger inn en ekstra stopp på Gardermoen for å gå på Starbucks.

Hos Starbucks sier talskvinne Carole Pucik at de er overveldet av mottakelsen i Norge, men at selskapet ikke har konkrete planer om flere utsalgssteder.

LES OGSÅ: Lyse tider for kaffebarene

For lisensinnehaveren SSP har etableringen vært et krevende konsept. Starbucks overlater lite til det lokale initiativ, for å si det mildt.

– Varekunnskapen må sitte. De ansatte har vært åtte uker på kurs i Newcastle, i tillegg til tre ukers opplæring her hos oss, sier Solberg Nilsen.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen