Ukens drink

Sommerdrink som sparker fra

Sommerdrink som sparker fra

Sommerdrink som sparker fra

Whisky, bitters og mye sitron er hemmeligheten bak Trinidad Sour.
27 Juni 2015 - 19:54

Trinidad Sour er ikke en drink for den som må ha det søtt, men liker du mye smak og syrlighet, ja, da er dette noe du må prøve.

Spesielt siden syrerike drinker eller såkalte sours, som Margarita, Daiquiri ,Gin Fizz og Whisky Sour, smaker ekstra godt nå om sommeren.

Vi har et stort utvalg av oppskrifter på sommerlige sours

En av mine favoritter – ettersom jeg liker bittherhet – er en Trinidad Sour.

Den er nesten en whisky sour – bare med en solid mengde Angostura Bitters og en touch mandelsmak som leker godt med bitterheten fra Angostura.

Se våre andre whiskydrinker

Drinken kom til live gjennom Guiseppe Gonzalez som jobbet på Clover Club i New York - og året var 2009. Inspirasjonen kom fra en prisvinnende drink fra Valentino Bolognese.

 

Trinidad Sour

Trinidad Sour
Ingredienser

4,5 cl Angostura Bitter

1,5 cl Rye Whisky

3 cl Orgeat

2,5 cl sitronjuice

Fremgangsmåte

Fyl en shaker med isbiter og ingrediensene. Rist godt og sil over i et avkjølt coupetteglass eller et rocksglass med is.

Tips 1:
Lek med forholdet mellom ingrediensene for å finne din favoritt.

Tips 2:
Dersom du ikke finner Orgeat som er en mandel- og kryddersirup – bruk Amaretto og sukkerlake for en lignende smaksopplevelse.

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her