Ifølge ulike kilder er det ingen definitiv forklaring på navnet Southside som er inspirasjonen til denne drinken. Men at denne cocktailen har sitt utgangspunkt i en fizz - altså med soda - er det godt grunnlag for å hevde og at den derfor kan spores tilbake til 1890-tallet da fizz-drinkene oppstod. Første gang den dokumenteres skriftlig er i 1916-drinkboken Recipes for Mixed Drinks av Hugo Ensslin.

Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Les også
Sørsiden - drinkoppskrift med akevitt

Fremgangsmåte
- Putt mynteblader og resten av ingrediensene i en shaker med is.
- Rist hard og dobbeltsil.
Se våre andre drinkoppskrifter med akevitt
Sendt inn av Oslo Håndverksdestilleri
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
En boks hvite bønner er hovedingrediens i dagens middag - med smaksgaranti
En superenkel, men også smakfull salat med fin balanse mellom syrlighet og chilikick.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Når du baker torsken (eller skreien) under en skorpe som her, blir den ekstra god
Med en god skorpe av persille, hasselnøtter og loff, blir torsken saftig helt fram til den skal spises.
Les hele sakenEvents
Kommende Kurs
En boks hvite bønner er hovedingrediens i dagens middag - med smaksgaranti
En superenkel, men også smakfull salat med fin balanse mellom syrlighet og chilikick.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Dette var bestemors favorittdessert
Har du levd noen tiår, husker du sikkert den gammeldagse festdesserten Marte Knipe. Sikre deg oppskriften.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.
Les hele saken