Spa-hotell med Zen-vri

Om tre måneder åpner et spa-hotell med Zen-vri i Rømskog i Akershus.

Hotellet skal hete Zen Resort & Spa.
 
Daglig leder Lisbeth Pettersen sier fremdriften går etter planen.
 
Bygget blir på 4 400 kvadratmeter og er altså basert på zen-filosofien, som i stor grad handler om meditasjon.
 
- Tenk å våkne til denne utsikten, eller sitte her og se kveldssolen gå ned, sier Pettersen.
 
Ikke billig
Men noe billig bygg blir det ikke. Budsjettet har blitt utvidet flere ganger.
 
- De første kalkylene lå på et bygg med 20 rom til 80 millioner. I dag er vi oppe i 40 rom til en pris av 140 millioner, etter at vi bestemte at vi også bygger en dojo. Men det er bevisste avgjørelser som ligger bak, sier hun.
 
Dojoen er en treningshall beregnet på bueskyting, østens kampsporter og meditasjon, der gulvet vil bestå av 5,5 centimeter tykke halmmatter.
 
15 ansatt
Så langt er 15 personer ansatt.
 
- Halvparten av disse er lokale. Men vi har fått de kompetansepersoner vi ønsker, både blant de lokale og de utenfra, sier Pettersen.
 
Hotellet skal dessuten bruke mange lokale underleverandører.
 
- Vi har inngått avtaler, blant annet om levering av bær, sopp og fisk til vårt økologiske kjøkken, sier Pettersen til Indre Akershus Blad.
 
Øde
Noe som gjør hotellet spesielt - bortsett fra filosofien - er at det ligger langt utenfor allfarvei.
 
- Det er likevel bare halvannen times kjøring fra Oslo og Gardermoen. I tillegg blir vi Norges grønneste spa-resort med full kildesortering og kompostering av matavfall. Vi ønsker ikke å bli en spa-maskin, men et unikt sted for avslapning, hvor du kan lære deg å få det godt med deg selv. Zen-filosofien, som hotellkonseptet bygger på, handler om å leve i nuet, å ta vare på oss selv og finne lykken ved å være menneske. Vi legger også opp til å være et grønt hotell med fokus på miljø og økologi i alle ledd, sier Pettersen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen