Spansk aften med Rioja og Serrano

Spanias to fremste kulinariske produkter er uten tvil vin og skinke. I Oslo og Stavanger kan du bli med og smake 10 flotte viner fra Rioja - og i tillegg få servert et spennende tapasbord med en rekke herlige skinkeprodukter.
Redaksjonen
15 Mars 2005 - 18:04

Det blir en uovertruffen aften når Victor Charcan fra Baron de Ley og El Coto presenterer 10 av Riojas flotte viner. Og hva er vel mer naturlig enn å smake spansk skinke i verdensklasse når vi først blir introdusert for spanias nytelser. Som en bonus vil også importøren av skinkene, Juan P. Serrano (www.skinke.no), holde et foredrag (på norsk - kun i Oslo) om om serranoskinkens bakgrunn og serveringsmåter. Smaking av utsøkte produkter vil imidlertid skje også i Stavanger.

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="meldpaa">Meld deg på her (klikk)

Baron de Ley
Vinhuset Baron de Ley ble grunnlagt i 1985 av en liten gruppe høyt kvalifiserte mennesker fra Rioja. De ønsket å sette i gang et prosjekt som var unikt på denne tiden i DOC (Denominación de Origen Calificada) Rioja - en vingård basert på Medoc-modellen. Med dette i tankene kjøpte bakmennene opp Imas-vingården som ligger innen Mendavia, på venstre bredd av elven Ebro. Klimaet og det karakteristiske jordsmonnet på den over 90 ha store eiendommen resulterer i eksepsjonelle viner.

Eiendommen inkluderte også et benediktinsk kloster fra det 16. århundre. Dette huser i dag Baron de Leys hovedkontor, og gir en unik setting for historiske og kulturelle evenementer. Vingården ble designet og bygget for å kunne lage de aller beste Reserva og Gran Reserva hvor kun den beste teknologien blir benyttet. Produksjonsfasilitetene ble designet for å komplettere de eksisterende bygningene, der de to bygningene symboliserer symbiosen mellom tradisjon og modernitet - fremtredende og karakteristiske for Baron de Leys viner.

Fruktene av det ambisiøse prosjektet så dagens lys første gang i 1990 da de aller første vinene fra Baron de Ley kom i salg.

Fra første stund har Baron de Ley vært preget av kontinuerlig forbedring, og har blitt møtt med entusiasme så vel nasjonalt som internasjonalt. Suksessen har gjort det nødvendig for baron de Ley å utvide og det endelige anlegget stod ferdig i 1997, samme år som de fikk ISO 9002-kvalifisering. Siden da har bodegaen sin anerkjennelse vokst, ikke minst gjennom ansettelsen av to av de fremste oenologene på markedet; Fernando González og Gonzalo Rodríguez, som holder på med utviklingen av en ny generasjon viner hvorav det første eksempelet er Finca Monasterio.

El Coto
El Coto de Rioja, som ligger i Oyon (Alavesa), er (selv om historien ikke går så langt tilbake i tid) anerkjent som en av de ledende bodegaene i Spania. Prosjektet ble startet i 1970, og den første årgangen kom i 1975. Den første suksessen gjorde at man innen de to påfølgende år doblet kapasiteten. Dette resulterte i investering i nytt utstyr og nye tønner.

Vingården befinner deg i Cenicero (Rioja Alta), rett ved elven Najerilla (som renner ut i Ebro), og har vinranker som vender mot nordvest og med en jernholdig leire jord. Resten av druene som blir brukt i produksjonen kommer fra utvalgte vitikultører i Rioja Alavesa.

El Coto har hele 70 000 eikefat for eiekmodning - 90% av amerikansk eik og 10% av fransk eik. Gjennomsnittelig levealder for et fat er på 4,9 år fra produksjonsdato, og fatene blir vasket og håndtert maskinelt - de rører faktisk ikke engang bakken. Til enhver tid inneholder vinkjelleren 15 millioner flasker for modning. El Coto de Rioja mottok som første produsent i Rioja Alavesa ISO 9002-sertifisering. Dette var så tidlig i 1998.

Følgende 10 viner skal smakes:

Smakingen i Oslo er nå avholdt
Tid: 12. april 2005 kl. 19.00 - 22:00
Pris: kroner 495 inkl. mva
Sted: Oslo Militære Samfund,
Myntgaten 3, 0151 Oslo.

è Meld deg på her (Stavanger) (klikk)
Tid: 14. april 2005 kl. 19.00 - 21:00
Pris: kroner 495 inkl. mva
Sted: Vannari Mat-, Øl- og Vinkjeller.
Skagen 12, 4006 Stavanger.

Se påmeldingsskjemaer for betalingsinformasjon.

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her