Spanske soldråper

Her er to ulike tilnærminger til tempranillo. Begge knallkjøp i sin prisklasse.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Tempranillo er Spanias fremste røde ambassadør ved å være hovedingrediens i ettertraktete viner som de fra Riojas og Ribera del Dueros kjente aktører. Parallelt finnes det en underskog av mindre kjente produsenter som tolker tempranillo - og dens partnere - på nye måter. Og det til knallpriser.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Tidsriktig
300 Dias de Sol Tempranillo 2012 (51556) betyr 300 soldager, og det kan være en god trøst nå i denne andre solfattige uka av det nye året. For denne saftige, unge og ferske vinen strutter av bærfrukt. En herlig vitamininnsprøyting til en veldig "tidsriktig" pris.

Den er dessuten veldig tidsriktig ved at den er laget uten tilsetting av fremmedgjær og av druer som ikke har vært sprøytet. En veldig god følgesvenn til torsk, klippfisk eller pasta og januarlette retter.

Usedvanlig god vinvaluta
Denne vinen som er en ren tempranillo, kommer fra en familiedrevet vingård, Bodega Ecologica Bruno Ruiz, sør for Madrid, innen det noe utflytende området Tierra de Castilla .

Den andre godbiten, Ramón Bilbao 2010 (58675) , er en blanding av like deler tempranillo og garnacha, en litt utypisk miks for Rioja, hvor tempranillo dominerer. Men like fullt en veldig god vin, med tydelig Rioja-karakter. Det betyr noe fatpreg, men først og fremst veldig god bærfrukt, friskhet, stoff og fasthet. En super vin til de fleste gode kjøttretter.

Den bærer navnet til en større Rioja-bodega, men er ingen "offisiell" vin fra Ramón Bilbao som representerer det "moderne Rioja". Derimot er spesialcuvée for det skandinaviske markedet basert på druer fra én enkelt vinmark, Tudalila, med minst 45 år gamle vinstokker. Tatt kvaliteten på råvarene samt innsatsen under fremstillingen i betraktning, er dette usedvanlig god vinvaluta.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ruiz 300 Dias de Sol Tempranillo 2016

Produsent:
Bruno Ruiz
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Castilla
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
5155601
80 Poeng
Les smaksnotatene »

Ramon Bilbao Single Vinyard 2016

Produsent:
Bod. Ramón Bilbao
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
165,10 kr
Varenummer:
5867501
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen