Spar 275 kroner på edle bobler

Denne måneden kan du skaffe deg en luksuschampagne av de sjeldne til to tredeler av polprisen.
Aase E. Jacobsen
07 Juni 2007 - 02:01

Grand Siècle koster 900 kroner på polet (Laurent-Perrier Grand Siècle, brut (55410)). Men "bare" 625 i taxfreebutikken. Du sparer med andre ord 30 prosent. Selv om dette ikke er dagligvare, er det en ypperlig mulighet til å skaffe seg en av champagneverdenens lekreste utgaver til en fornuftig pris.

Og ikke minst en fantastisk gaveide til en jubilant eller et brudepar. Og mye bedre enn all verdens nips og annet unyttig som bare blir satt inn i et skap likevel.

Raffinert
Det blir garantert ikke denne champagnen, for den kommer til å etterlate seg varige spor i mottakerens minne. Den er nemlig uhyre raffinert. Og fortjener det beste som kjøkkenet kan oppvise - som hummer, stekt eller grillet med god saus, eller bare noe så enkelt som gåselever fra glass - og en kurv med toast.

Det som gjør denne champagnen så spesiell er at den er laget av druer fra 12 av de til sammen 17 beste (grand cru) vinmarkene fra Champagnes underområder, Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte de Blancs. Den er alltid en blanding av tre ulike årganger som allerede før de blandes har mange års modning bak seg.

Beste kvalitet
Denne eksklusive blandingen tappes i den karakteristiske rundmagete flasken og korkes med naturkork sammen med litt gjær som skal sørge for at champagnens bobler dannes.
Siden vinen modnes på bunnfallet i fem-seks år, like lenge som de beste årgangschampagnene, må nødvendigvis årgangene i miksen være av beste kvalitet.

Grand Siècle er en av de flotteste gavene du kan gi. Og i motsetning til andre champagner uten årgangsbetegnelse, kan denne lagres i mange år til, minst fem-seks, hvis den heldige mottaker har tålmodighet til å vente.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her