Spekemat hører med på 17. mai. Her er alle de gode tipsene

Spekemat tips oppskrifter

Spekemat hører med på 17. mai. Her er alle de gode tipsene

Enten du skal feire sommeren, bursdag eller bare be noen venner på et hyggelig lag, er spekemat - lettvint og godt som det er, bedre egnet enn det meste.

En av de virkelig store fordelene med spekemat er at alt kan gjøres klart på forhånd slik at du slipper å styre på kjøkkenet når gjestene er kommet. Sett noen flasker øl kaldt, og du er godt i gang.

På de neste sidene finner du en rekke gode oppskrifter

Hvor mye trenger jeg?

Det er alltid vanskelig å beregne hvor mye spekemat som går med til et festlig lag, men 150 g spekemat til hver person pleier å være rikelig.

Flotte tips til hva du kan ha på koldtbordet

Erfaringsmessig går det mest spekeskinke og fenalår, men det er godt med morrpølse, salami og hvorfor ikke en ølpølse?

Spennende oppskrifter med fenalår finner du her

Skal du servere rømmegrøt ved siden av, trenger du noe mindre spekemat enn om du serverer salat, eggerøre, flatbrød og rømme til.

Eller hva med å bruke spekemat slik som fenalår på en ny måte?

Hva med restene?

Blir det litt spekemat til overs, kan den oppbevares i kjøleskap eller fryser. Spekemat har lang holdbarhet i kjøleskap hvis du pakker den inn i aluminiumsfolie eller vanlig matpapir. Pakker du den inn i plast, vil den lett mugne.

Se alle de gode spekematoppskriftene her

Skal du fryse spekemat er det lurt å dele kjøttet i passe porsjoner, og pakke det godt inn i frysefolie med gråpapir ytterst. Da vil den ha en holdbarhet på ca. 6 måneder.

Nedenfor finner du forslag til spekematanretning og smakfullt tilbehør, men du kan også finne en rekke flere oppskrifter på spekemat i Apéritifs store kokebok.

Skummende godt til spekematen

Et godt øl passer veldig godt til spekematen, men du kan også finne herlige viner, sherry og sågar sterkere saker som passer perfekt til en rekke spekemat.

Dette drikker du spekematen

På de neste sidene finner oppskriftene du trenger til det store spekematbordet

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen