Guide

Spekemat tips oppskrifter

Spekemat hører med på 17. mai. Her er alle de gode tipsene

Spekemat hører med på 17. mai. Her er alle de gode tipsene

Enten du skal feire sommeren, bursdag eller bare be noen venner på et hyggelig lag, er spekemat - lettvint og godt som det er, bedre egnet enn det meste.
14 Mai 2024 - 01:11

En av de virkelig store fordelene med spekemat er at alt kan gjøres klart på forhånd slik at du slipper å styre på kjøkkenet når gjestene er kommet. Sett noen flasker øl kaldt, og du er godt i gang.

På de neste sidene finner du en rekke gode oppskrifter

Hvor mye trenger jeg?

Det er alltid vanskelig å beregne hvor mye spekemat som går med til et festlig lag, men 150 g spekemat til hver person pleier å være rikelig.

Flotte tips til hva du kan ha på koldtbordet

Erfaringsmessig går det mest spekeskinke og fenalår, men det er godt med morrpølse, salami og hvorfor ikke en ølpølse?

Spennende oppskrifter med fenalår finner du her

Skal du servere rømmegrøt ved siden av, trenger du noe mindre spekemat enn om du serverer salat, eggerøre, flatbrød og rømme til.

Eller hva med å bruke spekemat slik som fenalår på en ny måte?

Hva med restene?

Blir det litt spekemat til overs, kan den oppbevares i kjøleskap eller fryser. Spekemat har lang holdbarhet i kjøleskap hvis du pakker den inn i aluminiumsfolie eller vanlig matpapir. Pakker du den inn i plast, vil den lett mugne.

Se alle de gode spekematoppskriftene her

Skal du fryse spekemat er det lurt å dele kjøttet i passe porsjoner, og pakke det godt inn i frysefolie med gråpapir ytterst. Da vil den ha en holdbarhet på ca. 6 måneder.

Nedenfor finner du forslag til spekematanretning og smakfullt tilbehør, men du kan også finne en rekke flere oppskrifter på spekemat i Apéritifs store kokebok.

Skummende godt til spekematen

Et godt øl passer veldig godt til spekematen, men du kan også finne herlige viner, sherry og sågar sterkere saker som passer perfekt til en rekke spekemat.

Dette drikker du spekematen

På de neste sidene finner oppskriftene du trenger til det store spekematbordet

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her