Spicy kveitegryte
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær opp løk, chili, purre, paprika og squash i små biter. Hell olivenolje i kasserolle og fres grønnsakene til de er gylne. Tilsett vann (ca ½ liter) og ta i én ts buljong. La dette koke opp. Tilsett hvitvin.
Rens kveita, del opp i passe store biter. Bland litt olivenolje og alle urtene på en tallerken. Rull deretter bitene oppi før du legger bitene ned i kasserollen. Skru ned varmen. La dette simre i 10 minutter til fisken er gjennomkokt.
Rens blåskjellene og skur dem godt. Legg disse oppi kasserollen når det er igjen 4 min. Legg også krepsehalene oppi. Tilsett også én tomat (hakket i biter). Pass på at det ikke koker opp. Tilsett mer krydder og vann dersom nødvendig.
For mere spicy smak; tilsett hvitløk fra begynnelsen (ca 4 fedd freses med grønnsakene).
Sendt inn av Line Wanderås
Foto: Tom Haga, EFF.
Drikke som passer til denne oppskriften
Dette er oppskriftskonkurransen der alle kan delta og alle kan vinne. Send oss din beste oppskrift der kveite er hovedingrediens. Ellers står du helt fritt til hva retten skal inneholde og om kveita skal kokes, stekes eller grilles. Med andre ord, alle muligheter til å bruke kreativiteten og til å komponere en deilig rett. Hvis du da ikke likeså godt låner mors gode gamle oppskrift.
Det er VG Nett og aperitif.no i samarbeid med Gastronomisk Institutt og
Eksportutvalget for fisk som arrangerer oppskriftskonkurransen. En jury bestående av blant annet landlagskokker plukker ut to finalister. De møtes til kokkekamp i Oslo Spektrum under messen All verdens vin 19. september.
De skal imidlertid ikke kjempe alene. Med seg får de hver sin superkokk fra Gastronomisk Institutt. En meget kompetent jury kårer den beste kveiteoppskriften og
sender dermed vinneren med følge til vingården Viña La Rosa i Chile.
Rett etter konkurransen kan publikum smake på kveita og lære hvordan de skal kombinere fisk og vin. Det er den kjente tv-kokken Ole Martin Alfsen fra Gastronomisk Institutt som serverer både kveite og vin.
Du må sende inn oppskriften din innen 1. september. Vil du sende med et bilde av retten har du alle muligheter til det. Men det er ingen betingelse for å delta.
Hver dag mens konkurransen pågår presenterer vi en av lesernes oppskrifter både på VG Nett og her på aperitif.no.
Her kan du sende inn din egen konkurranseoppskrift