Michelin-guiden

Michelin-guiden

Stavanger får en Michelin-stjerne til

Stavanger får en Michelin-stjerne til

Sushisensasjonen i Stavanger, Sabi Omakase, får Norges nyeste Michelin-stjerne.
Aase E. Jacobsen
24 Februar 2017 - 15:42

Kjøkkensjef Roger Asakil Joya føler seg svært ydmyk når han mottar sin første Michelin-stjerne og Stavangers andre i Stockholm. – Det er en stor motivasjon for alle 100 kokker som jobber i bedriften, sier han.

Fra Sabi Omakase i Stavanger.

 

Også Koks i Torshavn, Dill i Reykjavik, Imouto i Stockholm, Sture i Malmø, 108 i København, Slotskøkkenet på Dragsholm, Ti trin ned i Fredericia, Domestic i Århus og får en stjerne. Århus fikk dermed sin fjerde stjerne.

Vollmers i Malmø og Henne Kirkeby Kro i Henne får to stjerner.

Det ble ingen nye trestjernere i Norden. Og Maaemo og Geranium beholder sine tre stjerner. Espen Holmboe-Bang understreker fra scenen under utdelingen at det er like stort å beholde den som å få den. Og ikke minst at det er en kamp nesten hver eneste kveld for å sikre dette. Han legger dessuten til at når du har tre stjerner har du nådd det absolutte taket, og at du dermed må redefinere dine ambisjoner. 

Alle andre nordiske stjernerestauranter beholder sine. Bortsett fra de som er stengt deriblant Fauna. Norge har nå en trestjerner, Maaemo, og fire enstjernere, to i Oslo og to i Stavanger. 

Danmark leder nå an i Michelin-jakten (28 stjerner, inkludert Færøyene), med Sverige på andre plass, Norge på tredje og Finland på fjerde med fire enstjernere. Island som fikk sin første stjerne i år ligger selvsagt på femteplass.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake
Ukens kake
Ostekake med blåbær og bunn av rugbrød

Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake

Har du også selvplukkete blåbær i fryseren, vet du hva du skal bake i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake
Ukens kake
Ostekake med blåbær og bunn av rugbrød

Tørt rugbrød kan bli til den lekreste kake

Har du også selvplukkete blåbær i fryseren, vet du hva du skal bake i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her