Stor test av non vintage champagne

Brut champagne uten årgang er uten tvil den mest populære champagnen og den som i første rekke forbindes med fest og feiring. Dessuten er det en perfekt start på et hvert måltid eller anledning. Vi har testet hele 49 av dem.

Ikke bare er den champagnehusenes viktigste varemerke, og dermed deres rimeligste cuvée men også den mest anvendelige av alle champagnetyper. Når den lanseres, som regel etter et par års modning på bunnfallet, er den tilstrekkelig moden til å være drikkeklar. Den perfekte start på et hvert måltid eller anledning. Dette til tross har mange non vintage champagne nok struktur til både å lagre og ikke minst til å være et godt matfølge. Dessuten er det til dels store stilforskjeller husene i mellom. Det er denne testen av i alt 49 merker et godt bevis på.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Remi Madsen, Hotel Continental, Torstein Østenstad, Ylajali, Rune Pal, Haga og Robert Lie, Oscarsgate.

Remi Madsen

Torstein Østenstad

Rune Pal

Robert Lie

Foto: Johnny Syversen/Bo Mathisen/John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 9. og 10. november 2005, omfatter 49 champagner av typen non vintage brut. Smakingen ble foretatt blindt etter drueblanding. Panelet fikk overhodet ingen opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Poengskalaen er femdelt:
Antall stjerner er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet uten hensyntagen til hva det koster. Vurderingen av hvilke produkter som er gode og meget gode kjøp ble derfor foretatt etter bedømmingen var avsluttet.

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2005. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Stor test av non vintage champagne

 

Del 1: Test av champagne Brut tradition med pinotdominans

 

Del 2: Test av champagne Brut tradition med chardonnay som dominans eller eneste drue

OBS: testen ble publisert første gang 9. desember 2005.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen