Stordalen åpnet prestisjehotell

Stordalen åpnet prestisjehotell

The Thief har fått internasjonal oppmerksomhet lenge før åpningen. Torsdag ble hotellet åpnet.

- Med The Thief ønsker vi å gjøre Oslo mer attraktiv som destinasjon. Som kunst-/ livsstilhotell er det allerede blitt en destinasjon i seg selv, sier Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels.

The Thief ligger ytterst på Tjuvholmen med Oslofjorden og det nye Astrup Fearnley museet som nærmeste naboer. Med 119 rom og suiter med fjordutsikt, tar hotellet mål av seg til å gi gjester noe mer enn en seng å sove i.

LES OGSÅ: Svenske ved roret på Tjuvholmen

Hotellet, som har kostet rundt 720 millioner kroner å bygge, ble høsten 2012 medlem av det internasjonale nettverket Design Hotels. The Thief inngår i Nordic Hotels portefølje som allerede inneholder Farris Bad (Larvik), Yasuragi (Stockholm) og Copperhill Mountain Lodge (Åre).

Innerå på Fru K

Restauranten Fru K ligger på Fru Krogs brygge, i tilknytning til hotellet. Den har 100 sitteplasser, chambre séparée for opptil 16 personer og egen, utendørs helårsterrasse. Restauranten er oppkalt etter Fru Krog, som eide Tjuvholmen på slutten av 1700-tallet til begynnelsen av 1800-tallet.

Kjøkkensjef Kari Innerå har OL-gull med kokkelandslaget og bakgrunn fra en rekke prestisjetunge restauranter i inn- og utland. På Fru K skal hun servere mat med røtter i norsk mattradisjon. Alle retter baserer seg på kortreiste, bærekraftige råvarer i en real og ujålete atmosfære, heter det i en pressemelding fra Nordic Choice.

Kunst og design

Helt fra prosjektfasen er anerkjente kulturpersonligheter engasjert for å kuratere de ulike kunstuttrykkene. Sune Nordgren, tidligere leder for Nasjonalmuseet, har håndplukket bilder, skulpturer og videokunst fra blant andre Richard Prince, Julian Opie, Charlotte Thiis-Evensen og Kjell Nupen. Interiørdesigner Anemone Wille Våge har mikset internasjonale designstorheter og norske talenter. Til sammen har over 50 norske gründere bidratt med kunst, kultur, mote, mat og drikke, skriver hrrnett.no.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen