Stordalens «æresmaster» var ulovlig

Stordalens «æresmaster» var ulovlig

Hedersbevinsingen fra Norges Hotellhøgskole er ikke en godkjent akademisk grad.

I forrige uke ble det kjent at Petter Stordalen i 2002 fikk ble tildelt graden «æresmaster» av Norges Hotellhøgskole (NHS) ved Universitetet i Stavanger.

Stordalen er en av åtte som har mottatt en æresmaster fra hotellhøgskolen, ifølge Studentmediene i Stavanger.
Graden skal ha blitt delt ut til dem som har vist spesiell faglig dyktighet og ledertalent ved å utmerke seg som særlig fremragende innen reiselivsbransjen.

LES OGSÅ: Stenger minibaren for godt

«Æresmaster» finnes imidlertid ikke som akademisk grad, høgskolen har heller ikke hjemmel for å dele ut en slik grad. Truls Engstrøm ved NHS sier til Dagbladet at skolen har avsluttet ordningen.

– Æresmastere har aldri vært en akademisk grad. NHS vil framover vise heder og ære til personer skolen setter høyt gjennom sine hedersprisutdelinger, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Norges hotellkonge synes det er bra at de nå rydder opp i dette.

– Er ikke graden godkjent, synes jeg den skal avsluttes. Så kan de heller finne en annen måte å hedre og ære de som har gjort det bra, sier Stordalen.

– Det er bra at jeg ikke har brukt den til å søke jobber!

LES OGSÅ: Ikea åpner hotellkjede

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen