Stordalens «æresmaster» var ulovlig

Stordalens «æresmaster» var ulovlig

Hedersbevinsingen fra Norges Hotellhøgskole er ikke en godkjent akademisk grad.

I forrige uke ble det kjent at Petter Stordalen i 2002 fikk ble tildelt graden «æresmaster» av Norges Hotellhøgskole (NHS) ved Universitetet i Stavanger.

Stordalen er en av åtte som har mottatt en æresmaster fra hotellhøgskolen, ifølge Studentmediene i Stavanger.
Graden skal ha blitt delt ut til dem som har vist spesiell faglig dyktighet og ledertalent ved å utmerke seg som særlig fremragende innen reiselivsbransjen.

LES OGSÅ: Stenger minibaren for godt

«Æresmaster» finnes imidlertid ikke som akademisk grad, høgskolen har heller ikke hjemmel for å dele ut en slik grad. Truls Engstrøm ved NHS sier til Dagbladet at skolen har avsluttet ordningen.

– Æresmastere har aldri vært en akademisk grad. NHS vil framover vise heder og ære til personer skolen setter høyt gjennom sine hedersprisutdelinger, skriver han i en e-post til Dagbladet.

Norges hotellkonge synes det er bra at de nå rydder opp i dette.

– Er ikke graden godkjent, synes jeg den skal avsluttes. Så kan de heller finne en annen måte å hedre og ære de som har gjort det bra, sier Stordalen.

– Det er bra at jeg ikke har brukt den til å søke jobber!

LES OGSÅ: Ikea åpner hotellkjede

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Klubbkokken serverer: Biff tartar

Gamle helter lever evig

Noen matretter nekter å dø ut. På lik linje med musikkens store helter finner de ofte sin vei til mang et ungt kokkehjerte. Her lever de et langt og kjærlig liv, og opplever renessanse på renessanse. Deres nærvær foreviget på restaurantmenyer verden over. En av disse rettene er biff tartar Les hele saken

Til toppen