Storeslem til Park Hotel Vossevangen i Star Wine List
Foto: (CS Wesenberg)

Storeslem til Park Hotel Vossevangen i Star Wine List

I alt fire av 11 priser som ble delt ut for Norges beste vinkart, havnet på Voss.
15 Oktober 2024 - 12:04

Med 8000 ulike viner og 50 000 flasker er det knapt mulig å unngå at Park Hotel Vossevangen høster mange priser i en konkurranse hvor det handler om å ha det beste vinkartet. Så også i årets norske utgave av Star Wine List som vurderer vinkartene til nå 4000 restauranter i 45 land.

Park Hotel Vossevangen tok den gjeveste prisen, Grand Prix for beste vinkart, samt det beste store vinkartet med flere enn 600 viner, beste California-utvalg og beste utvalg på glass – takket være deres coravin-praksis.

I dag er det tvillingbrødrene Robert og Reidar Johansen som er henholdsvis sommelier og vindirektør på Park Hotel Vossevangen. Hotellet er siden 2021 eid av Up North, et selskap i Adolfsen Group som satte i gang en betydelig oppgradering.

Tvillingene snøt sin forrige vindirektør og sjef Francesco Marzola, nå Vinland på Ambassaden i Oslo, for California-listen, men Vinland fikk velfortjent prisen for beste nykommer. Med mer enn 30 000 flasker var det ikke annet å vente.

Arakataka i Oslo fikk spesialprisen for sin satsing på blant annet Jura-vin. Og Speilsalen i Trondheim har landets beste utvalg av musserende vin.

Beste mellomstore vinliste med 200-600 viner gikk til Spontan i Trondheim og beste korte vinliste gikk til Lasarett Vinbar i Oslo.

Beste bærekraftliste måtte deles mellom tostjerneren Kontrast i Oslo og Buer restaurant utenfor Odda. Dette er en pris hvor flere forhold tas i betraktning, ikke bare kvaliteten på selve vinene, men også at druene er dyrket og vinen framstilt på en bærekraftig måte.

Av de to trestjernerne i Norge, var det kun RE-NAA som fikk pris, nå for beste østerrikske vinutvalg.

Hvert land har sin egen jury, og for Norge er det Merete Bø, tidligere prisbelønt sommelier, nå vinskribent, polske Piotr Pietras, Master Sommelier, danske Nina Jensen, som ble nummer to i sommelier-VM i 2023 og Salvatore Castano, som ble beste sommelier i Europe og Afrika i 2021.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her