Storeslem til Park Hotel Vossevangen i Star Wine List
Foto: (CS Wesenberg)

Storeslem til Park Hotel Vossevangen i Star Wine List

I alt fire av 11 priser som ble delt ut for Norges beste vinkart, havnet på Voss.
15 Oktober 2024 - 13:04

Med 8000 ulike viner og 50 000 flasker er det knapt mulig å unngå at Park Hotel Vossevangen høster mange priser i en konkurranse hvor det handler om å ha det beste vinkartet. Så også i årets norske utgave av Star Wine List som vurderer vinkartene til nå 4000 restauranter i 45 land.

Park Hotel Vossevangen tok den gjeveste prisen, Grand Prix for beste vinkart, samt det beste store vinkartet med flere enn 600 viner, beste California-utvalg og beste utvalg på glass – takket være deres coravin-praksis.

I dag er det tvillingbrødrene Robert og Reidar Johansen som er henholdsvis sommelier og vindirektør på Park Hotel Vossevangen. Hotellet er siden 2021 eid av Up North, et selskap i Adolfsen Group som satte i gang en betydelig oppgradering.

Tvillingene snøt sin forrige vindirektør og sjef Francesco Marzola, nå Vinland på Ambassaden i Oslo, for California-listen, men Vinland fikk velfortjent prisen for beste nykommer. Med mer enn 30 000 flasker var det ikke annet å vente.

Arakataka i Oslo fikk spesialprisen for sin satsing på blant annet Jura-vin. Og Speilsalen i Trondheim har landets beste utvalg av musserende vin.

Beste mellomstore vinliste med 200-600 viner gikk til Spontan i Trondheim og beste korte vinliste gikk til Lasarett Vinbar i Oslo.

Beste bærekraftliste måtte deles mellom tostjerneren Kontrast i Oslo og Buer restaurant utenfor Odda. Dette er en pris hvor flere forhold tas i betraktning, ikke bare kvaliteten på selve vinene, men også at druene er dyrket og vinen framstilt på en bærekraftig måte.

Av de to trestjernerne i Norge, var det kun RE-NAA som fikk pris, nå for beste østerrikske vinutvalg.

Hvert land har sin egen jury, og for Norge er det Merete Bø, tidligere prisbelønt sommelier, nå vinskribent, polske Piotr Pietras, Master Sommelier, danske Nina Jensen, som ble nummer to i sommelier-VM i 2023 og Salvatore Castano, som ble beste sommelier i Europe og Afrika i 2021.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her