Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste
Foto: (Park Hotel Vossevangen)

Park Hotel Vossevangens vinkart fortsatt blant verdens beste

I The World's Best Wine Lists Awards 2024 fikk hotellets vinkjeller hele to priser.
18 September 2024 - 12:59

Mens det er fjerde år på rad at Park Hotel Vossevangen vinner i kategorien Best by the glass list 2024, er det første gang at de sikrer seg Best overall Wine List. Nok en gang kan Vossahotellet smykke seg med å være det beste av de beste vinkartene i verden.

Messenger_creation_AB53A184-BBE3-4D81-B909-F510131FF943.jpeg [100.92 KB]For i 2019 ble Park Hotel Vossevangen kåret til årets vinkart i verden i The World's Best Wine Lists Awards. Siden denne tittelen kun kan vinnes en gang, har organisatoren laget en «Champions League» hvor tidligere vinnere konkurrerer med hverandre – altså utenom den øvrige konkurransen. Her konkurrerer altså Park Hotel Vossevangen med restauranter med tre Michelin-stjerner.

«Det er heilt vanvittig å berre bli nevnt på ei liste sammen med legendariske navn som, Eleven Madison Park, New York City (3 Michelin stjerner), Robuchon au Dôme, Macau (3 stjerner Michelin, med ein vinkjellar på ein halv million flasker), og ikkje minst den mytiske Palais Coburg, Wien, som har ei historie tilbake til 1600-talet.

Desse og mange andre lister er dei me ynskjer å strekke oss mot, me bruker desse listene som inspirasjon.

Grunnen til at me lukkast er mykje takka vere jobben som har blitt gjort av tidlegare eigar Jan Bruse Andersen over 30-40 år, min tidlegare sjef Francesco Marzola (2017-2022), og den jobben, entusiasmen og tilliten som Norlandia har til prosjektet vårt», skriver Reidar Robe Rosales Johansen som er vindirektør på Park Hotel Vossevangen. Tvillingbror Robert Robe Rosales Johansen er restaurantsjef samme sted.

Robert R. R. Johansen (tv) og Reidar R. R. Johansen da de fikk utmerkelsen The World's Best Wine Lists Awards 2024 Foto: Park Hotel Vossevangen

Sammen styrer de hotellets vinsamling på over 45 000 flasker fordelt på nærmere 8000 etiketter. Hotellet har vunnet mange nasjonale og internasjonale priser for vinkjelleren, i 2022 ble det verdens beste vinkart i Star Wine List of the Year International Final, i tillegg til førnevnte Wine list of the Year 2019.

Denne siste prisutdelingen har funnet sted årlig siden 2014. «Juryen er sammensatt av et panel av noen av verdens mest respekterte eksperter, inkludert Masters of Wine, en Master Sommelier og en sommelierverdensmester, for å garantere troverdighet og integritet til konkurransen og for å sette hver innsendte liste gjennom en intensiv uavhengig bedømmelsesprosess».

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her