Svensk vin på vei opp

Lauri Pappinen dyrker vin på Gotland og er overrasket over kvaliteten på svensk vin.

Sverige er kanskje ikke kjent for sine vinhus. Men nylig var det årsmøte i Svenska Vinodlare med blindsmaking av 40 viner.

- Jeg er faktisk litt overrasket over at kvaliteten er såpass bra, sier Lauri Pappinen. Han er vindyrker på Gotland og en slags frontfigur i det svenske vindyrkermiljøet.

For det finnes faktisk et slikt, selv om det fortsatt er ganske lite.

Imponert
Lauri Pappinen holder til på Gute Vingård og er imponert over svensk vin, skriver WOW News.

I forbindelse med årsmøtet passet Svenska Vinodlare på å ha en blindsmaking av sine egne viner. Alle vinene var produsert i Sverige.
 
Vinene ble testet av en gruppe uavhengige smakere og flere av vinene fikk meget god karakter.

Blant de beste ble Rondo prestige 2004 fra Bies i Halland og Solaris unoaked 2006 fra Kullabygdens i Höganäs.
 
Rett under disse havnet Rondo 2006 fra Halls Huk på Gotland og Lukase Rondo 2005, Lukase Rondo 2004 og Båtels 2005. De tre siste er fra Lauri Pappinens Gute Vin i Hablingbo på Gotland.

Spennende fremtid
- Svensk vin har helt klart en spennende fremtid, slår Pappinen fast etter prøvingen.

Foreningen Svenska Vinodlare har i dag 24 medlemmar. Alle vingårdene ligger i det sydlige Sverige. Det finnes ett unntak, nemlig vingården Terreno som ligger i Toscana.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen