Drikke
Ta en titt på auksjonsvarene

Ta en titt på auksjonsvarene

Mandag finner Norges første vinauksjon sted, og denne helgen kan du se nærmere på flaskene som tilbys.
Aase E. Jacobsen
21 November 2013 - 16:55

At det er en historisk begivenhet når Vinmonopolet og Blomqvist åpner dørene for den første vinauksjonen på norsk jord, er hevet over enhver tvil.

3000 flasker

Auksjonen vil foregå både som klassisk auksjon samt som nettauksjon. Førstnevnte finner sted mandag 25. november kl 18.00 hos Blomqvist i Oslo, og nettauksjonen er åpnet allerede og holder på fram til 27. november kl 19.00.

Til sammen 3000 flasker fordelt på 394 lotter bys ut, og det er tre ganger mer enn auksjonsansvarlig hos Vinmonopolet, Arnt-Egil Nordlien, anslo i starten.
– Vi fikk inn 1150 tilbud, forteller han til NRK Dagsrevyen.

Blant godsakene er et av verdens mest ettertraktete vinslott, Ch. Petrus. Denne gangen i en vellagret utgave, 1950, som er vurdert til 25.000 kroner. Samt en portvin fra 1815 som er vurdert til 19.000 kroner.

Forhåndsmysing

Det er mange fallgruver når det kommer til gammel vin. Lagringsforholdene er ytterst viktige å vite noe om. Men det å studere flaskene er også viktig for å se om det er et godt fyllingsnivå (ullage) og om det er tegn til at den har vært lagret ved varierende temperaturer. Dette siste kan ses ved at det ligger en kant langs halsen.

På grunn av alle disse usikkerhetsmomentene, åpnes det for at interesserte kan få forhåndsvisning av utbudene. Visningstider blir i følge Nordlien fram til og med søndag 24. november fra 11-16 (12-16 på søndag). Adresse: Blomqvist, Tordenskiolds gate 5 i Oslo. Tid må imidlertid avtales på forhånd, til tel. 22708770 eller post@blomqvist.no.

Her kan du se katalogen for nettauksjon 15. - 27. november: https://www.blomqvist.no/nettauksjon/objektgruppe/90/Vin-paa-nett (krever registrering/innlogging)

Her kan du se katalogen for klassisk auksjon 25. november: https://www.blomqvist.no/Klassisk-auksjon/Hoestens-Vinauksjon-2013/Katalog (krever registrering/innlogging)

Registrering hos Blomqvist kan du gjøre her: https://www.blomqvist.no/user/register

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her